Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Фирма дава стипендии по 1000 лв. на студенти от УХТ
Градът Образование Пловдив

Фирма дава стипендии по 1000 лв. на студенти от УХТ

За стипендиите могат да се кандидатират студенти, чийто успех от следването до момента е най-малко „Много добър“ - 5,00
За стипендиите могат да се кандидатират студенти, чийто успех от следването до момента е най-малко „Много добър“ - 5,00

За втора поредна година екипът на фирма „Сами-М“ ще осигури стипендии за студенти от III и IV курс в специалност „Технология и качество на храните“ и магистри „Технология на продуктите от месо, риба и яйца“ от Университета по хранителни технологии.

Средствата, които месопреработвателното предприятие отпуска за учебната 2020/2021г., са в размер на 4 стипендии по 1000 лв.

И тази година студентите ще работят върху актуални казуси в месната промишленост. Темите са свързани с предимствата и недостатъците на различните видове мазнини, използвани при производство на панирани месни продукти, възможностите за намаляване съдържанието на сол или замяната на месните белтъци с протеини от растителни източници. Четвъртата разработка е свързана със съвременните методи за замразяване на месото.

Кандидатите трябва да са студенти ОКС „Бакалавър“, III или IV курс в специалност „Технология и качество на храни“, като за IV курс се изисква да провеждат специализация в преработката на месо. До конкурса се допускат и магистри от специалност „Технология на продуктите от месо, риба и яйца“. Новото тази година е, че могат да участват студенти както от редовно, така и от задочно обучение.

За стипендиите могат да се кандидатират студенти, чийто успех от следването до момента е най-малко „Много добър“ – 5,00. Те трябва да представят своите разработки до 29 април 2021 г. Класирането ще бъде обявено от комисията след 15-и май.

От предприятието вече са заявили готовност да организират и преддипломни стажове, ако възпитаниците на УХТ проявят интерес.

Благодарни сме на екипа на „Сами-М“ за предоставените възможности, защото са стимул за нашите студенти да се борят за висок успех по време на следването, да провеждат практиката си в модерно предприятие, което отговаря на европейските изисквания, а и ги учат да мислят творчески, заявиха преподаватели от катедра „Технология на месото и рибата“ в университета./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...