Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » Няма да спират плановия прием в Пловдив, само свижданията
COVID-19 Здраве Пловдив

Няма да спират плановия прием в Пловдив, само свижданията

COVID отделение

В Пловдив няма да спират плановия прием в болниците, ще бъдат спрени само свижданията. Освен това от понеделник ще бъдат увеличени леглата за ковид в болниците. Броят им ще бъде като този през ноември м.г. – 1159 терапевтични и 103 легла за интензивни грижи. Това реши Медицинския щаб в Пловдив.

В началото на седмицата заболяемостта е 270 на 100 хил. население, т.е. областта е под 300 на 100 хил. и това е причина към момента да няма спиране на приема.

Връщат се и разпоредбите, действащи през ноември 2020 г. – да има ясно разписани правила при заети легла за ковид къде се карат пациентите. Така например вече като има проблем в Карлово, то пациентите се транспортират в УМБАЛ „Св. Георги“.

Ще има и легла, които да стоят само и единствено за пациенти с ковид.

„През март ни чака това, което беше през ноември“, заяви шефът на Спешна помощ в Пловдив д-р Иван Стойнов. Той отчете, че между 1 и 7 март Спешна помощ е отреагирала на 265 случая с ковид, което е малко по-високо ниво от последната седмица на ноември.

За да не се организират нелегални дискотеки, в заведенията силата на музиката ще бъде намалена на 85 децибела, т.е. да звучи като фон.

Още

Спират плановия прием във всички болници в столицата от 8 март
Спират плановия прием и операции и в Пазарджишко
Решават спират ли плановите операции в Пловдив и областта

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...