Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Партия КОД: Здравко Димитров да потърси отговорност за похарчените 16 000 лв. заради гаф на администрацията
Градът Пловдив

Партия КОД: Здравко Димитров да потърси отговорност за похарчените 16 000 лв. заради гаф на администрацията

Община Пловдив
Община Пловдив

Днес отново станахме свидетели на безсмисленото изразходване на публични средства от настоящото управление на Община Пловдив. За да управляваш голям град, е необходимо не само желание, но и визия и висок административен капацитет. Тези неща явно липсват у днешните управляващи, защото заради недомислиците в създаваните от тях актове само в рамките на 16 минути 16 000 лв. напуснаха бюджета на града и се озоваха в джобовете на общинските съветници. Това се казва в позиция на партия КОД за днешната сесия, която продължи само 16 минути.

„Извънредната сесия продължи толкова кратко, защото беше свикана само заради прегласуването на 2 върнати от областния управител решения. Заседанието можеше да бъде изпълнено със съдържание, ако бяха внесени и други важни за града предложения, но безсилната администрация не можа да направи навреме и това. Така всеки от съветниците ще получи по 402 лв. за участието си в днешната сесия, както е по правилник, макар че тя продължи рекордно кратко.

Очевидно за екипа на Здравко Димитров е по-важно „разпределянето“ на средства, отколкото разумното им влагане в развитието на Пловдив, коментират от партията.

КОД призовава кмета да потърси отговорност, като чрез ресорния си заместник Тодор Чонов установи кой е изготвил грешното предложение, и да обяви публично предприетите действия. Не на последно място задължение и на съветниците е да познават нормативните актове и да реагират в ресорната комисия. За пореден път сме свидетели на излишно разходване на публични средства заради административна некомпетентност, завършват от КОД./ПловдивПрес

Още новини по темата

Съветниците изкараха по 402 лв. за 16 минути

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...