Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » Д-р Иван Димитров опитал да заличи следите от барута след убийството на Плъха
Пловдив Съд и Прокуратура

Д-р Иван Димитров опитал да заличи следите от барута след убийството на Плъха

Д-р Иван Димитров с адвокатите си.
Д-р Иван Димитров с адвокатите си.

 Ваня ДРАГАНОВА

Д-р Иван Димитров опитал да заличи следите от барута след убийството на крадеца Жоро Джевизон-Плъха, като почистил ръцете си. Това разказа пред Пловдивския окръжен съд полицаят Асен Толсузов, който е от първите служители на МВР, разговаряли с лекаря на 2 март 2018 г. Д-р Димитров застреля Плъха около час след полунощ на 2 март 2018-а с незаконен пистолет „Валтер“. Първоначално в МВР бил получен сигнал, че има мъртъв човек, който е намушкан, но на място било установено, че причина за смъртта е прострелване.

На мястото на инцидента отишли почти всички служители на Второ районно. Днес, освен Асен Толсузов, бяха разпитани и Иван Барутчиев и Кузман Мартинов. В първите си показания д-р Иван Димитров отрекъл да е стрелял по крадеца и разказал, че на мястото имало и друг човек, когото видя да бяга след стрелбата. После обаче признал, че е стрелял, но само във въздуха  и по гаража,  защото Плъха хвърлил по него нож и метална табела и го заплашил, че ще го убие. Лекарят признал и че след стрелбата е изхвърлил пистолета в кошче до УХТ, защото нямал разрешително за него. Оръжието така и не беше открито.

Леля му Цветанка Тодорова, която живее в същата кооперация, над дома на д-р Димитров, и е разговаряла с него веднага след инцидента, е починала. Така един ключов свидетел няма да може да бъде разпитан по делото.

На едно от предишните заседание обаче беше разпитан съпругът ѝ Димо Тодоров, който разказа, че  нощта на 1 срещу 2 март 2018 г.  си легнал, после станал да ходи до тоалетна към 2 без 15, унесъл се и към 2 часа се събудил от гърмежи. Събудила се и съпругата му Цветанка и двамата излезли на терасата. Димо стоял на рамката на вратата, но Цветанка отишла в края на терасата. Долу бил д-р Иван Димитров и според съпруга ѝ тя го попитала: „Защо не се обади на полицията?“,  а докторът ѝ отговорил: „Защото крадецът избяга!“ Калекото не спомена да са го питали преди това какво всъщност е станало, защото според него било ясно, че е влизал крадец, тъй като това не се случвало за първи път.

Това е второто разглеждане на делото в Пловдивския окръжен съд. Д-р Иван Димитров е обвинен в убийство при превишаване на пределите на неизбежната отбрана.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...