Quantcast
Новини Пловдив » България » Политика » РИК 17 иска още документи, за да реши нарушения ли са изявите на Каназирева като областен управител
ИЗБОРИ 2021 Политика Регион

РИК 17 иска още документи, за да реши нарушения ли са изявите на Каназирева като областен управител

Ваня ДРАГАНОВА

РИК 17 иска още документи, за да реши нарушения ли са изявите на Дани Каназирева като областен управител, при положение че е водач на листата на ГЕРБ в областта и би трябвало да е в отпуск. Комисията беше сезирана с жалба от партия КОД, след като листата на ГЕРБ беше регистрирана още на 1 март 2021 г., а според съобщение от пресцентъра ѝКаназирева е излязла в отпуск чак от 5-и. В жалбата се твърди, че тя е участвала в качеството си на областен управител в тържествата за 3 март, а на 9-и и 11 март е давала изявления пред медиите за епидемичната обстановка в качеството си на председател на Областния кризисен щаб.

Избирателната комисия за областта е разгледала днес сигнала. Решението е, че за да се прецени има ли нарушение на Изборния кодекс, трябва да се изиска от областната управа  информация по въпросите: Ползва ли г-жа Дани Стефанова Каназирева неплатен служебен отпуск или платен годишен отпуск и ако да – от кой момент? Кое лице към настоящия момент изпълнява функциите на областен управител и въз основа на какъв акт? Участвала ли е г-жа Дани Стефанова Каназирева на заседанията на Областния кризисен щаб, проведени от началото на месец март 2021 год. до момента, и от кое длъжностно лице са свиквани тези заседания?

Решението може да бъде оспорено пред ЦИК в 3-дневен срок.

Още

КОД сезира РИК 17 за изявите на кандидата за депутат Дани Каназирева като областен управител

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...