Quantcast
Новини Пловдив » Регион » Правят детска градина в село Чалъкови
Образование Раковски Регион

Правят детска градина в село Чалъкови

Детска градина, архив
Детска градина, архив

Мария МОРУНОВА

Нова детска градина ще бъде изградена в село Чалъкови. Община Раковски обяви обществена поръчка за проектиране, авторски надзор и изпълнение на строителството, като поръчката е на инженеринг.

Шест фирми са подали документи за участие в конкурса. Предстои да бъде насрочена дата за отваряне на ценовите оферти на фирмите.

1,5 млн. лв. с ДДС е стойността на поръчката, а средствата ще бъдат осигурени от Министерството на образованието и науката. Заради това в обществената поръчка за строежа на ДГ „Дъга“ в селото е проведена клауза за отложено изпълнение.

За да няма забавяне в изпълнението на проекта за нова забавачка в село Чалъкови, Общинският съвет в Раковски реши да осигури средства за първата част от поръчката – проектиране. Според условията в обявената обществена поръчка трябва да бъдат осигурени 50% от сумата, нужна за проектирането. В случая това са 6250 лв. Сумата ще бъде отпусната от общинския бюджет и възстановена на Община Раковски при превеждането на цялата сума за обществената поръчка от МОН.

По този начин веднага след избора на изпълнител ще може да се стартира работа по новата детска градина.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...