Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Манол Генов, водач на БСП за България, 17 МИР: Държавата ще управлява рискове за земеделието срещу щети и фалит
Агро Бизнес Важно ИЗБОРИ 2021 Политика Регион

Манол Генов, водач на БСП за България, 17 МИР: Държавата ще управлява рискове за земеделието срещу щети и фалит

Манол Генов разговаря с жители на Долни Воден
Манол Генов разговаря с жители на Долни Воден

Крайно време е страната ни да стане реална европейска държава и в сектора на земеделието като обезопаси земеделските производители срещу рисковете срещу фалит на производителите. Ще реализираме тази амбиция с гаранционни схеми за управление на рисковете, както правят другите, печеливши държави с приоритетна политика в земеделието. Това заяви на среща с избиратели в Куклен, Долни Воден и Дълбок извор водачът на листата на „БСП за България“ за 17 МИР, Манол Генов.
Нашата е цел е да имаме модерно земеделие, което изхранва България, за целта в центъра на политиката в земеделието трябва да бъде човекът и неговото право на качествен труд с добри доходи, от които да се гарантирана приличен жизнен стандарт, а не труд в страх и рискове от фалит.

Неотложно е да се въведат такива модели на стопанисване, притежание и опазване на земеделската земя през малки и средни устойчиви семейни ферми, които да бъдат обединявани във кооперативни вериги за доставка и преработка на храни

И това да става при запазване на тяхната земя и стопанска независимост- фермерски кооперации и преки вериги на доставка, а не през интереси и натиск на прекупуване, каза още Генов.

Разсипаното държавно напояване на земеделските земи е време ударно и качествено да бъде възстановено и най-сетне да имаме магистралната водопреносна инфраструктура на „Напоителни системи” ЕАД. Това може и трябва да стане през европейки и държавни средства с цел подпомагане на поливното земеделие и създаване на благоприятни условия за развитие на зеленчукопроизводството и овощарството, както и осигуряване на доброто и устойчиво поддържане на поливните системи, обеща на местните земеделски производители водачът на листата на „БСП за България“ за Пловдивска област, Манол Генов.
Разграбваният и унищожаван през съсипваща вече десетилетие управленска политика на ГЕРБ модел в горския сектор, се нуждае от радикална смела политика, заяви Манол Генов като отговор на въпроси на избирателите какво правим с хаоса в горското стопанство на страната.

Строг и системен контрол върху извършваната санитарна и промишлена сеч, пресичащ контрабандния добив на дървесина и засилено залесяване и рекултивация, както и залесяване на унищожени земеделски и горски територии. Това е категоричен ангажимент в нашата предизборна платформа и силно вярвам, че тези акценти ще се претворят в реална управленска политика, обеща още Манол Генов. На финала той подчерта и изключително важните ангажименти по поддържане на екологичен баланс при човешката дейност в Черно море и река Дунав.

Купуването и продаването на гласове са престъпления

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...