Левицата 14
Новини от Пловдив » Градът » Разнобой между таксиметровите превозвачи за повишаване на минималната тарифа
Градът Пловдив

Разнобой между таксиметровите превозвачи за повишаване на минималната тарифа

Общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ е готово да заплати изготвянето на независима счетоводна експертиза, която да даде аргументирано становище дали да се повиши минималната тарифа за таксиметров превоз на пътници. Това предложи директорът инж. Пламен Вълков пред представители на таксиметрови фирми в Пловдив.

Срещата се състоя по повод отворено писмо от Националната асоциация за защита на превозвачите и таксиметровите водачи до кмета Здравко Димитров. В него се настоява минималната дневна тарифа за километър пробег от 65 стотинки да стане 82 стотинки, а нощната да се повиши от 75 ст./км на 92 ст./км. Мотивът на авторите е, че това са пазарните цени, на които возят всички таксита в града, а утвърдените от Общинския съвет по-ниски прагове са предпоставка за нелоялна конкуренция.

Представители на три от най-големите таксиметрови компании в Пловдив изразиха категоричното си несъгласие с предложението на своите колеги. Според тях повишаването на минималните тарифи би довело до необосновано допълнително оскъпяване на услугата в разрез с обществения интерес.

Решението за минималните тарифи за таксиметров превоз се взема от Общинския съвет. Последното предложение за повишаване, внесено преди няколко години от кмета на Пловдив, също по настояване на таксиметровите фирми, бе отхвърлено като необосновано, припомни инж. Вълков.

Той увери, че Община Пловдив държи на добрите партньорски отношения с таксиметровите превозвачи и се стреми максимално бързо и качествено да им предоставя необходимите административни услуги. В момента се работи и по проект за изграждане на нови таксиметрови стоянки./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Валери-Жаблянов
ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

  • ГЕРБ да дари партийната си субсидия, защото този казус го забърка Бойко Борисов 53%
  • Не, има и други важни спортни обекти в Пловдив за финансиране 23%
  • Да, това е важен спортен обект, който ще издигне футбола в Пловдив на по-високо ниво. 15%
  • Да, но само ако финансира равнопоставено както Ботев Пд, така и Локомотив Пловдив. 9%

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...