Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Д-р Петър Москов: КОД е за връщане към ценностите, затова ни наричат идеалистите на дясното
Важно Градът ИЗБОРИ 2021 Политика

Д-р Петър Москов: КОД е за връщане към ценностите, затова ни наричат идеалистите на дясното

Водачът на листата на КОД в Пловдив Пепа Деведжиева с лидера на партията д-р Петър Москов и заместника му Боян Стефанов.
Водачът на листата на КОД в Пловдив Пепа Деведжиева с лидера на партията д-р Петър Москов и заместника му Боян Стефанов.

Ваня ДРАГАНОВА

„Управление, което не изхожда от големи цели, е обречено само да кърпи дупки по асфалта и от време на време да  раздава по 50 лв. върху пенсиите. Затова партия КОД иска да постави пред България големи стратегически цели, които да влеят енергия и да дадат посока на развитието на българското общество. Една държава не се управлява на парче и ден за ден. Затова нашата платформа е връщане към идеите, към ценностите, към големите цели на всяко общество. Може би заради това някои ни нарекоха „идеалистите на дясното“, заяви в Пловдив лидерът на партия КОД д-р Петър Москов, който представи тук предизборната платформа на партията и листата за 16 МИР.

„Предизборната платформа на КОД е нещо много по-различно, с  различна философия и с различна структура от сухите административни програми на останалите политически сили. Идеите трябва да бъдат преди действията, защото иначе не е ясно дали с действията си решаваме проблемите, или ги задълбочаваме. 30 години показаха, че програми от типа: тук асфалт, там павета, не подобряват живота на хората, а само рушат държавата и разлагат обществото“, каза още д-р Москов. Според него КОД е дясна партия, водена от убеждението, че десните хора бяха излъгани, а дясното беше подменено от социалисти, които изградиха псевдокапитализъм в условия на либерален модел.

Основни политически цели на КОД са България да стане богата, просперираща държава с инициативни и богати
граждани чрез:

•       Възстановяване на държавността, реда и личната сигурност
•       Връщане на икономическата свобода
•       Налагане на консервативен социален модел, основан на лична отговорност
•       Декомунизация на обществото
•       Защита на християнските ценности и българската културна идентичност
•       Превръщане в основна вътрешно и външнополитическа цел на българската
държава противопоставянето на розовия либерален екстремизъм в ценностно,
културно и икономическо отношение.

„Изключително съм удовлетворена, че съм един от учредителите на партия КОД, защото на политическия пазар липсваше истински консервативна партия. Останалите раздават, все едно са на сергия, и наддават помежду си. А ние казваме, че искаме държава, в която има правила и всеки има своите права и своите задължения. Партия КОД привлича смислените хора, които сами работят и произвеждат, не чакат на никого, и именно те се нуждаят от силна държава с гарантиран правов ред“, каза водачът на листата на КОД в Пловдив Пепа Деведжиева.

Д-р Петър Москов разкритикува поредния локдаун заради епидемията от ковид. „Ако оразмеряваме времето си от едно затваряне до следващото, не е интересен този живот, не е хубав. Държава, която прави това, не е смислена и силна държава. Ние предлагаме съвсем различен подход – държавата в последната година скача между двете крайности  – или затваряме всичко, както ще стане от понеденик, или: „Няма нищо и можем да правим каквото си искаме“, както беше през миналото лято. Силната държава не регистрира събитията, тя не е страничен наблюдател, а пресреща този процес. Ако в някоя област се повишат нивата на заболеваемост, това моментално се пресреща с ефективно тестване. Това означава законодателство, което ни задължава всички нас като общество да се тестваме. И после под карантина се поставят само заразоносителите, а всички останали продължават да ходят на работа, на училище, ако искат, за Бога, и на кръчма“, обясни д-р Москов. Никакво затваряне повече, активно тестване и  карантина само на заразоносителите, това естествено ще доведе до намаляване на разпространението на инфекцията в обществото, е моделът  на КОД за справяне със здравната криза.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

Петър Москов с част от кандидатите в листата на партия КОД.
Петър Москов с част от кандидатите в листата на партия КОД.
ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

До кога ще изкара новият кабинет?

  • До напролет 35%
  • Ще изкарат цял мандат. Силата на промяната е несломима 31%
  • Не ме интересува, само да си вършат работата и да овледят инфлацията, че джобът ми се продъни 24%
  • До две години ще се изпокарат и кабинетът ще падне 10%

Начална дата: 17.12.2021 @ 10:52 | Крайна дата: 17.01.2022 @ 12:00

Зареждане ... Зареждане ...