Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Защо Каназирева? Защото е лидер в смутно време
Важно ИЗБОРИ 2021 Коментари Мнения Политика Разбор

Защо Каназирева? Защото е лидер в смутно време

Дани Каназирева
Дани Каназирева

Спас КУЗОВ


Ела зло, че без теб – по-зло. И то дойде – Каназирева оглави листата на ГЕРБ в 17 МИР, а след първоначалното стъписване партийните активисти са все по-убедени, че Дани е техният човек. Доста хора си спомниха, че всъщност тя е сред учредителите на ГЕРБ и беше изключена от партията от колекционера на апартаменти Цветан Цветанов и забравената вече Искра Фидосова.

От поговорките по-мъдро няма, а тази сякаш е измислена за областния управител на Пловдив Дани Каназирева. Употребява се за примирение с някаква злина, която в сравнение с друга е по-малка.

Този ефект вероятно е целял Бойко Борисов, когато ден-два след местните избори ѝ предложи поста областен управител на Пловдив.

Противниците на симпатичната губернаторка веднага предрекоха политическата й смърт

Да, ама не, както казваше бай Петко Бочаров. Вместо да се издъни, Каназирева за година се превърна в най-популярния пловдивски политик и висш държавен чиновник. Или както ние от ПловдивПрес обърнахме внимание – Батман.

Няма важно събитие и проблем за града и региона, в което да не бие на очи почеркът „Каназирева“ в Пловдивска област. Често се наместваше в неща, за които не сме свикнали да са в задълженията на областния управител. В началото имаше известно недоумение от тази свръхактивност, но после хората свикнаха и даже започнаха да я харесват и търсят, защото винаги намира решение. При това с чисто женска комбинация от настойчивост и търпение. И именно енергията, с която Каназирева се включва във всяко начинание, буди респект у противниците й.

Нашата кампания е лесна, показваме работа, работа, работа, повтаря Борисов, докато обикаля с всъдехода из страната по магистрали и други. И е прав – има какво да покаже, що да не се похвали. В същата ситуация е и Дани Каназирева, която

за година и половина като областен управител на Пловдив промени представата за съдържанието на тази длъжност

При обявяването на извънредното положение преди година мнозина пак започнаха да броят дните до уволнението й. Но Каназирева показа, че за едни пандемията е криза, но за нея е шанс да се докаже и …работа, работа, работа.
Първа създаде Областен кризисен щаб, а после и Медицински щаб и т. нар. модел на солидарност с участието на държавни, общински и частни лечебни заведения в лечението на болните с Ковид-19. В резултат частните болници в Пловдив се включиха още в първите дни на пандемията. Е, когато караш батманомобил, има вероятност да поднесеш на завой. Нещо такова се случи с решението за преобразуване на общинската „Свети Мина“ в специализирана ковид болница. Това така и не се случи, но пък казусът показа, че Каназирева надобрява в умението си да убеждава хората за консенсусни решения. Оттегли се с минимални загуби, но пък късметът й даде шансове в движение да се върне на върха на славата.

Ръководеният от нея щаб да предложи може би най-добрата стъпка в борбата с вируса – в Пловдив създаде система, която информира Спешна помощ и медиците от първа линия къде и колко свободни легла за лечение на ковид има. Системата заработи в началото на ноември 2020-а, а в перспективата за ескалираща трета вълна сега ще е безценна

Извън борбата с кризата Каназирева също показа размах. Свлачища, водопроводи, пътища, замърсени реки, нелегални сметища. Не остана местен проблем, който да не е минал през санкцията на губернаторката.
В Белащица са доволни заради спрените кариери, а в село Труд от месеци не усещат тежката миризма на биоцентралата.
Безспорно сред големите й червени точки е намесата на Каназирева във водния проблем на Брестовица, от чиито чешми от години тече вода с манган. Борисов дойде с джипката край новостроящите се нови кладенци да се увери, че нещата не търпят отлагане, придружен, разбира се, от синеокия областен управител на Пловдив.

В устрема си тя много прилича на ранния Борисов, от времената, когато беше още само секретар на МВР. Вероятно затова премиерът не крие своите симпатии към Каназирева

Напоследък дори се заговори, че тя е един от сигурните министри в новия кабинет на ГЕРБ, разбира се, ако резултатите от 4 април не решат друго. Каназирева безспорно вече от месеци е сред най-близките до Борисов хора и няма инспекция в Пловдивско, където до рамото му да не се вижда губернаторката, която в детайли обяснява срокове и технически спецификации за поредния строителен обект.
Мъдрите хора казват, че в тежки времена лидерите се оформят по естествен път. Е, на Каназирева пътя й го даде Борисов, но пък тя показа в кризата, че жените могат много, при това с чисто женски похвати. Без да яздят коне и да „решават по мъжки“ проблемите в коридора./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...