Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Разкриха какво е състоянието на заразения с COVID-19 проф. Андрей Чорбанов
COVID-19 България

Разкриха какво е състоянието на заразения с COVID-19 проф. Андрей Чорбанов

Проф. Андрей Чорбанов

Проф. Андрей Чорбанов е диагностициран на 19 март с COVID-19 , при извършен в УМБАЛ „Свети Иван Рилски“ ЕАД-София бърз антигенен тест, с положителен резултат. След което е насочен за диагностично уточняване и оценка на нуждата от болничен прием към УМБАЛ „Света Анна“-Сифия АД.

Това съобщиха от лечебното заведение след запитвания за състоянието на проф. Андрей Чорбанов, директор на департамент „Имунология“ в Института по микробиология на БАН и кандидат за депутат.

От болницата уточняват, че е бил извършен повторен бърз антигенен тест и PCR тест, които са се оказали положителни. Всички изследвания са отразени в Националната система за регистрация на COVID-19.

След извършени образни и диагностични изследвания и консултации с различни специалисти, състоянието на пациента е оценено като средно тежко и е препоръчано болнично лечение.

Проф. Чорбанов е настанен за болнично лечение, като му провежда се стандартна терапия, без ползване на ВИП услуги. Той е в стабилизирано състояние с тенденции за подобряване.

Информацията се предоставя след проведен разговор и получено съгласие от проф. Андрей Чорбанов, уточняват от лечебното заведение./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...