Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Свидетел: Много е хубаво в затвора, жената я няма да ме нервира, кафенца, цигарки…
Важно Раковски Регион Съд и Прокуратура

Свидетел: Много е хубаво в затвора, жената я няма да ме нервира, кафенца, цигарки…

Методи Илинов сипе откровения в съда.
Методи Илинов сипе откровения в съда.

Това обясни пред Пловдивския окръжен съд съкилийникът на един от подсъдимите за нападението на баба Атанаска в Белозем

Ваня ДРАГАНОВА

„Много е хубаво в затвора, жената я няма да ме нервира, пия си кафенца, пуша си цигарки, гледам си телевизия, спортувам…“. Това обясни пред Пловдивския окръжен съд излежаващият присъда за наркотици Методи Илинов, който е бил в една килия в ареста с един от тримата подсъдими за нападението над баба Атанаска в Белозем. Обвинението твърди, че на 8 февруари 2020 г. Велиев, Атанас Радев и Ангел Василев влезли в дома на възрастната жена, бутнали я на земята и тя счупила десния си крак, заплашили я с нож и ѝ взели 100 лв., бойлер, микровълнова фурна, мобилен и стационарен телефон. След нападението жената описала много точно ножа, с който е била заплашена,  и това помогнало за залавянето на тримата роми.

„Тошко е 60 кила мокър, той не може сам да носи бойлер, а няма нито кола, нито кон с каруца. Докато бяхме заедно в ареста, той ми каза, че другите са се опитали да хвърлят върху него цялата вина, а не е само той виновен. Той е неграмотен, вече е осъждан на 7 години за кражбата на един кон, сега за въоръжен грабеж сигурно ще му дадете 12-13 години, животът му ще мине в затвора“, каза пред съда Методи Илинов. Запитан от съдия  Мария Шишкова дали Тошко му е споделял за теста с полиграф, Илинов каза: „Какво е това,  аз тая дума от един път не мога да я кажа.“

После продължи с откровенията за личните си срещи с правосъдието. „От 25 години съм на пистата, от 1992-1993 г. съм по съдилищата. Досието ми го внасят с количката“, каза той. Един от адвокатите го попита дали е подал молба за предсрочно условно освобождане за последната си присъда – за дрогата, което вбеси Илинов. „Това за мен е обида! Никога не съм подавал такава молба, няма и да подам. Аз си излежавам присъдите до последната минута и излизам с гордо вдигната глава. Ама на моите 45 години съм живял живота си като лъв, не като овца. Анцугът ми е 300 лв.“, обясни Илинов, който малко преди това помоли съда да съблече якето си – явно за да покаже марковото си облекло.

Съдия Шишкова го попита как би реагирал, ако някой причини на негови близки това, което тримата подсъдими са направили на възрастната жена в Белозем,  и получи отговор: „Доживотен ще ми дадат!“ „Значи бихте извършили и престъпление срещу личността?“, попита съдия Шишкова.

След разпита на Методи Илинов съкилийникът му Тодор Велиев обясни, че нищо от казаното от него не е вярно. Между двамата вероятно ще бъде назначена очна ставка.

Делото върви към финал, но предстои разпитът на още двама свидетели.

Още

Разпитват битата и ограбена в Белозем баба Атанаска у дома й
Нападателите на бабата от Белозем направили опит да заметат следите си
Нападателите на възрастна жена от Белозем се изправят пред съда

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...