Quantcast
Новини Пловдив » България » Борисов: Всеки българин ще получи ваксина, колкото е необходимо ВИДЕО
COVID-19 България Здраве

Борисов: Всеки българин ще получи ваксина, колкото е необходимо ВИДЕО

Бойко Борисов
Бойко Борисов

Борбата с тази пандемията изисква ваксиниране. Всички държави-членки сме единодушни, че ваксините трябва да бъдат разпределени така, че да помогнат на всяка държава-членка и да излезем едновременно от пандемията. Всеки сънародник ще получи пропорционално ваксини – толкова, колкото са необходими, заяви премиерът Бойко Борисов след заседанието на Европейския съвет и допълни, че е доволен от тежките дискусии.
Днес ни беше дадена информация за „Спутник V“. Ваксината тепърва предстои да се одобри от ЕАЛ, най-рано това ще се случи през юни, каза още премиерът.

Борисов поясни, че цифровият дигитален сертификат ще даде на хората възможност да се придвижват свободно в ЕС, а „зеленият сертификат“ ще е в услуга за по-лесно придвижване и ще предотврати и евентуално карантиниране.
Разгледани бяха отношенията между ЕС и Турция. За радост се констатира намаляване на напрежението в Средиземно море, така че колкото и да са трудни отношенията на Турция с ЕС, с много усилия към момента те вървят към подобряване, каза Борисов.
Борисов заяви още, че европейските лидери са подкрепили действията на българската прокуратура в разразилия се шпионски скандал.
Засилва се международната роля на еврото. Планът за излизане от тази рецесия, която пандемията ни доведе, изисква едно стабилно евро, което е в унисон с нашата програма в следващата година да влезем от чакалнята в еврозоната и да приемем еврото. Държавите в еврозоната са спокойни, тъй като еврото е една от най-стабилните единици в момента, обяви премиерът.
Борисов изрази радост по повод включването на президента на САЩ Джо Байдън в дискусията.
„Байдън настоя в нашето заседание да се обръщаме към него с Джо“, каза Борисов и заяви, че ключовата дума в разговора е била солидарност и желание за взаимна помощ с ваксините и в други сфери./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...