Quantcast
Новини Пловдив » ИЗБОРИ 2021 » Здравко Димитров се срещна с наблюдатели на ОССЕ преди предстоящите избори
ИЗБОРИ 2021 Община Пловдив Случка на деня

Здравко Димитров се срещна с наблюдатели на ОССЕ преди предстоящите избори

Срещата на Зико с представителите на ОССЕ.
Срещата на Зико с представителите на ОССЕ.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров се срещна с наблюдатели от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ). Валери Адамс и Милош Стоядинович осъществяват наблюдение на парламентарния вот на територията на Пловдив и региона за предстоящите избори на 4 април 2021 г. В срещата участва и секретарят на общината Ангелина Топчиева.

Здравко Димитров приветства представителите на ОССЕ и заяви, че кампанията протича в добрия тон на толерантност между участниците в нея и при спазване на разпоредбите на Изборния кодекс и въведените противоепидемични мерки.

Основната тема на разговора беше подготовката на предстоящите избори, ситуацията около COVID кризата и предизвикателствата, пред които са изправени организаторите на вота.

Секретарят на общината Ангелина Топчиева информира наблюдателите на ОССЕ, че организационно-техническата подготовка върви ритмично и спокойно. В условията на пандемия са предприети допълнителни мерки, насочени към хората, поставени в изолация, с цел гарантиране на правото им да дадат своя глас.

Другите обсъждани теми бяха координацията между институциите, които са ангажирани с изборите, и готовността на общината за гласуване с подвижни избирателни кутии и гласуването в болничните заведения.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...