Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Марешки и Симеонов към ЦИК: Маска и ръкавици за всеки избирател в деня на вота!
България Важно ИЗБОРИ 2021 Политика

Марешки и Симеонов към ЦИК: Маска и ръкавици за всеки избирател в деня на вота!

Веселин Марешки, Елена Пешева и Валери Симеонов

Галина ГЕОРГИЕВА

Патриотична коалиция- ВОЛЯ и НФСБ призова ЦИК незабавно да издаде методични указания за провеждането на изборите. „Комплект ръкавици и маска да се раздават на всеки избирател на входовете на сградите, където са разположени секционните избирателни комисии“, призоваха лидерите на ВОЛЯ и НФСБ Веселин Марешки и Валери Симеонов в Пловдив.  Двамата дойдоха под тепетата да подкрепят водача на листата на Патриотична коалиция – ВОЛЯ и НФСБ Елена Пешева.

Валери Симеонов подчерта, че има риск от разпространяване на коронавирус в деня на изборите. „Според указанията на ЦИК трябва да се извършват дезинфекции на машини, химикалки и плоскостите, до които има допир избирателят. Това няма как да бъде реализирано, особено в късните часове на изборния ден, когато всички са изморени. Неизпълнимо е условието да се дезинфекцира след гласуването на всеки избирател. Ние предлагаме на входа на всяка сграда – училище, детска градини или друга обществена сграда, където ще се гласува, в присъствието на полицай да се раздават ръкавици и маска на всеки всеки избирател. Така ще бъдат защитени гласуващите и членовете на СИК-овете. До секционните избирателни комисии да не бъдат допускани граждани, които не носят предпазни средства“, призова Валери Симеонов.

Според Веселин Марешки предложението е най-прагматично и евтино. Той изчисли, че за маски ще отидат около 300 000 лева, а за ръкавици 600 000 лв. „Държавата с разход от 1 милион лева може да подсигури живота и здравето на всички желаещи да гласуват. Да се надяваме, че хората в ЦИК ще проявят разум. Готови сме да подарим идеята си на други партии, ако ревнуват, че е наша . Целта е животът и здравето на хората да не са застрашени и да увеличим избирателната активност“, коментира Веселин Марешки. Той е категоричен, че трябва да бъда  избрано правителство след 4 април, защото  държавата няма нужда от  трусове, а от стабилност и обединение, за да излезем заедно от кризата с коронавируса.

Елена Пешева обяви, че предложението на Патриотична коалиция ВОЛЯ-НФСБ ще бъде отправено към Националния оперативен щаб. „Целта ни е да се осигури безопасен изборен ден и да има по-голяма избирателна актвност“, каза водачът на листата на Патриотична коалиция-ВОЛЯ и НФСБ в 16 МИР Пловдив-град./ПловдивПрес

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

Още новини по темата

Веселин Марешки и Валери Симеонов с мощна подкрепа за Елена Пешева в Пловдив

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...