Quantcast
Новини Пловдив » България » Подновяват търсенето на изчезналия сноубордист
България

Подновяват търсенето на изчезналия сноубордист

Илюстративна снимка

Планински спасители от Благоевград и София днес ще се опитат да влязат в района на лавината и да продължат издирването на 34-годишния сноубордист, който изчезна в неделя над ски зона „Картала“, предава БНР.

Условията в планината и към момента крият висока опасност и риск за  живота на спасителите, поради което не е сигурно, че акцията по издирването на мъжа ще бъде подновена.

Периметърът от падналата лавина, в който е локализиран телефонът на  фрирайдъра, също е много голям, каза Георги Ботев, началник на отряда на планинските спасители в Благоевград. „Този периметър е огромен, това е 80 до 100 на 100 метра. Днес е последното нещо, което можем да проверим, защото след затоплянето, което предстои в събота, вече става абсолютно невъзможно да се влезе там. Рискът става над 90 за влизащите в този район“, допълни той.

Ако и днес  издирването не даде резултат, след това може би чак след 2-3 седмици ще има възможност да се влезе, защото след затопляне с толкова много сняг е абсолютно опасно за всеки, който влиза.

Още

В четвъртък подновяват търсенето на изчезналия в Рила сноубордист

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...