Quantcast
Новини Пловдив » България » Стамбето застрелян от упор, рекламирал заложна къща в Пловдив
България Важно Крими Съд и Прокуратура

Стамбето застрелян от упор, рекламирал заложна къща в Пловдив

Полиция оглежда мястото на убийството в Стара Загора
Полиция оглежда мястото на убийството в Стара Загора

Убития в офис за отпускане на кредити Станимир Иванов – Стамбето е рекламирал пловдивска заложна къща, собственост на Владимир Младенов, заподозрян, че е отправил фаталния изстрел по него снощи. Стамбето е починал от огнестрелна рана в главата, изстрелът е бил от законно притежаван пистолет „Берета“, за който предполагаемият извършител Владимир Младенов Василев е имал разрешително, съобщиха от ОД на МВР – Стара Загора.
Сигналът за трагичен инцидент в офиса на булевард „Цар Симеон Велики“ №142 е бил подаден към 17,20 часа на 24 март, при пристигане на местопроизшествието полицаите намерили там трупа на криминално проявения Стамбето и двамата братя Владимир и Милен Младенови.
В коридорчето до помещението, където се е разиграла трагедията, имало и клиент на една от близо дузината регистрирани на този адрес фирми, чийто едноличен собственик е Владимир, съобщава „Монитор“.
Иззет е бил законен пистолет „Берета“, от който е бил изстрелян един куршум, стрелбата е била от изключително близко разстояние, жертвата е нямала никакъв шанс, потвърди комисар Валентин Георгиев, началник на отдел „Разследване“ при ОД на МВР – Стара Загора.
При обиска в дрехите на Стамбето е намерен сгъваем нож, но липсвали данни той да е бил използван за заплаха, коментира окръжният прокурор Дичо Атанасов.
Тепърва ще се установява на кого от двамата братя-бизнесмени е собственост иззетият пистолет, на този етап Владимир Младенов, който е задържан с прокурорско постановление за 72 часа и му е повдигнато обвинение по член 115 от НК за убийство, отказва да дава показания.
Работи се по няколко възможни версии, основната е спор между братята и Стамбето за неуредени финансови въпроси. Според прокуратурата жертвата е работела от няколко години за Младенови, самият той в личния си профил във ФБ е рекламирал дейността на заложна къща в Пловдив, която индиректно е свързана с останалите заложни къщи (4 на брой) , чийто едноличен собственик е Владимир.
Станимир Иванов е на 35 години и е изключително добре познат на старозагорските криминалисти, има множество регистрации и едно ефективно осъждане за случай от март 2016-година, когато изправи на „кътни зъби“ жителите на квартал „Три чучура юг“ с хвърлянето на самоделни бомби от терасата на апартамента си по леки коли и детска площадка.
Тогава тежко въоръжени полицаи блокираха огромен периметър около кооперацията, където живее Стамбето, но не успяха да го задържат и той бе обявен за общодържавно издирване. Мъжът се появи месец по-късно с адвокат, за да се предаде. В съдебната зала твърдеше, че хвърлил първата бомбичка от терасата, защото се припознал в минаваща край детската площадка мъжка фигура.
Решил че е полицай, с когото бил във влошени взаимоотношения. За случая от 28 март 2016-а беше осъден на година и осем месеца затвор. В съдебна зала стана ясно, че в близост до дома на обвиняемия е намерен пистолет „Макаров“ с изтрити номера, а в жилището се е вихрел купон с участие на шестима млади наркозависими приятели на собственика.
По ирония на съдбата същия ден на посещение в старозагорския затвор беше тогавашният правосъден министър Екатерина Захариева, която научи от местните журналисти за случващото се в квартала.
Офисът остана заключен днес, на вратата има жалейка за смъртта на бащата на Владимир – бизнесменът Младен Василев
Задържаният 37–годишен Владимир Младенов Василев е собственик на петнадесетина търговски дружества, повечето от тях са били притежание на баща му, починалият преди 4 години крупен бизнесмен Младен Василев. Най-старата е някогашното държавно „Пещостроене и изолации“, приватизирано в зората на демокрацията от директора си , някогашния герой на соцтруда Васил Данчев.
Владимир не е криминално проявен, уточняват от МВР и прокуратурата. Тепърва ще се изяснява какви са били взаимоотношенията между него и убития и на каква основа е възникналият конфликт в офиса на централната старозагорска улица./ПловдивПрес

Още

Убийството в Стара Загора: Защо Стамбето беше застрелян в заложна къща?

Мъж загина при стрелба във фирма за бързи кредити в Стара Загора

Стрелбата в Стара Загора – след скандал за пари

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...