Quantcast
Новини Пловдив » България » Убийството в Стара Загора: Защо Стамбето беше застрелян в заложна къща?
България Важно Крими

Убийството в Стара Загора: Защо Стамбето беше застрелян в заложна къща?

Полиция оглежда мястото на убийството в Стара Загора
Полиция оглежда мястото на убийството в Стара Загора

Станимир Иванов, по прякор Стамбето, беше застрелян в офис за бързи кредити в Стара Загора. Една от основните версии, по която се работи, са финансови взаимоотношения и възникнал скандал между извършителя и убития с оглед тяхната съвместна дейност.

Малко след 18.00 ч. е подаден сигнал за инцидент във фирма за бързи кредити, която се намира на един от централните булеварди в града. В този час във фирмата влиза мъж, който по непотвърдена информация е проявил агресия и е носил нож. Един от собствениците го застрелва. Законно притежаван пистолет или не, това предстои да се изясни днес. Той доброволно е изчакал полицията, предал се е, разказал е за случая. До късно снощи там продължи огледът и разпити на свидетели, защото в офиса е имало и други хора, които са станали неволни свидетели на това, което се е случило.

Противоречива е информацията за точните години на застреляния, в Стара Загора се говори, че е около 35-36 г. Той е криминално проявен, казва се Станимир Иванов, по прякор Стамбето. За него се знае, че той се е занимавал с разпространение на наркотици в Стара Загора и палежи на коли.

Припомняме, че през 2016 година той се беше барикадирал след нощен запой с приятели в дома си и дълго време полицията не можеше да стигне до него, а той мяташе през терасата по полицейските автомобили и полицаи коктейли Молотов, след което избяга. Беше обявен за издирване и се предаде сам.

Какво е предизвикало свадата не е ясно, но вероятно става дума за неуредени финансови отношения. Знае се, че убитият е ръководил заложна къща, а собственикът на фирмата за бързи кредити е давал кредити под лихва. Най-вероятно двамата са се скарали за злато и пари, но защо убитият е отишъл в заложната къща не се знае. Стамбето наскоро е излязъл от затвора.

Собственикът на фирмата за бързи кредити е работил заедно с брат си, който също е бил на мястото на инцидента. Иззети са много веществени доказателства и записи от видеокамерите. Единият от собствениците на фирмата е задържан./ПловдивПрес

 

Още

Стрелбата в Стара Загора – след скандал за пари

Мъж загина при стрелба във фирма за бързи кредити в Стара Загора

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...