Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Крими » Арестуваха сина на Ангел Батаклиев, опита да подкупи полицаи
Крими Пловдив Съд и Прокуратура

Арестуваха сина на Ангел Батаклиев, опита да подкупи полицаи

Пътна полиция
Пътна полиция, архив

Синът на бизнесмена Ангел Батаклиев – Красимир и още двама шофьори са задържани по бързи производства на Окръжна прокуратура – Пловдив за предложен подкуп на полицейски служители, за да не бъдат санкционирани за нарушения на пътя.

На 25 март 2021 г. полицейски служители спрели за проверка 31-годишен водач на лек автомобил  „Мерцедес“ – Красимир Батаклиев. Той не носел в себе си документ за самоличност и свидетелство за управление на МПС. Автомобилът не бил застрахован със задължителната застраховка „Гражданска отговорност“. В опит да избегне санкционираното си за извършените нарушения по Закона за движение по пътищата и Закона за българските документи за самоличност, Батаклиев дал подкуп в размер на 30 лева на проверяващите го полицаи.

В същия ден близо до 133 км на автомагистрала „Тракия“  полицейски служители спрели за проверка товарен автомобил, управляван от 45-годишен водач.  Установено било, че светлините на превозното средство не били включени, а на стъклото нямало стикер за задължителната застраховка „Гражданска отговорност“. Отново, за да избегне санкция, шофьорът пуснал банкнота от 20 лева през отворения прозорец на полицейската кола.

 

На Околовръстния път за Асеновград вчера служители на ОД на МВР – Пловдив спрели лек автомобил марка  „Фолксваген“, управляван от 43 –годишен водач. Водачът се движел в забранения участък, където в момента се извършвал ремонт.  Установено било, че превозното средство не е преминало  задължителен годишен технически преглед. За да не бъде санкциониран от полицейските служители, водачът предложил подкуп от 40 лева.

И в трите случая полицейските служители не са взели парите. Тримата извършители са задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР. 

По случаите се извършват действия по разследването под ръководството на наблюдаващ прокурор.

От началото на годината до момента под ръководството на Окръжна прокуратура – Пловдив са образувани общо 20 наказателни производства за  предложени подкупи на полицейски служители при ОД на МВР – Пловдив от водачи на МПС – нарушители. За сравнение, през 2020 г. тези дела са били общо 18 за цялата година.

Наказанието, предвидено от закона, е лишаване от свобода до 10 години и глоба до 15 000 лева.

Още

Арестуваха тираджия, бутнал рушвет на пловдивски полицаи на магистралата

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...