Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Валери Симеонов пред ПловдивПрес: За 4 години Народното събрание направи много
България Важно

Валери Симеонов пред ПловдивПрес: За 4 години Народното събрание направи много

Валери Симеонов

Галина ГЕОРГИЕВА

За 4 години 44-ото Народно събрание направи много повече от това, което свършиха нашите предшественици. Моята оценка за работата на парламента е висока. Това заяви пред ПловдивПрес лидерът на НФСБ и бивш зам.-председател на НС Валери Симеонов.

Както вече стана ясно, 25 март бе последният ден на 240-те народни представители. Те изкараха пълен мандат, нещо, което не се бе случвало от 2009 година. Според последното социологическо проучване на „Екзакта“ парламентът приключва работа с одобрение от 18% и неодобрение от 70%.

„Доверието към НС не може да се определи като по-ниско от това на предходните. В обстановка на изключително изостряне на политическите противоречия и среда, създадена не само от опозицията, но и от медиите, които имат много сериозен принос за създаването на катастрофично усещане за паника и страх на населението,  е естествено реакцията да бъде такава. Моято оценка за работата на народните представители  е висока. Това беше първият парламент,  който излъчи правителство с участието на патриотичните сили в България“, коментира Валери Симеонов.

Той направи равносметка на свършеното от „Обединени патриоти“. „Благодарение на нашето участие в управлението беше завършена оградата на границата с Турция,  изпълнихме едно уникално обещание – за повишаване на пенсиите, което не е правено досега за 30 години. Пенсията в началото на пандата беше  161 лева, а в края – 300 лв. Това показва, че поетите ангажименти могат да бъдат изпълнявани, стига да има воля и последователност. Третият успех на 44-ото Народно събрание е, че  за първи път в България се проведе една ефикасна борба срещу олигархията. Държавата доказа, че даже най-силната мрачна фигура на прехода- Васил Бжков, може да бъде поставена в ситуация, при която да спазва законите и беше прекратено разпространението на една мащабна зараза – хазартната зависимост, от която бяха потърпевши огромни  ученици, пенсионери и социално слаби българи. Те разчитаха на късмета си да търкат талончета.  Бяха прекратени рекламите, които от сутрин до вечер се излъчваха по телевизиите. Подобрихме и работата с българите в чужбина“, изброи част от изпълнените приоритети на патриотите лидерът на НФСБ.

Той припомни, че бяха въведени строги правила с промяна в Закона за шума и беше ограничен „шумовия терор от заведенията по курортите“.

“ С колегите от ВОЛЯ успхме да направим и промени в Закона за здравето, съврзани с утребата на наргилета и наркотични вещества“, каза още Валери Симеонов./ПловдивПрес

Още новини по темата

Караянчева удари последния звънец на 44-ото Народно събрание

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...