Quantcast
Новини Пловдив » България » Веселин Марешки пред ПловдивПрес: Ще имаме повече депутати, стабилно правителство е необходимо на България
България Важно ИЗБОРИ 2021 Политика

Веселин Марешки пред ПловдивПрес: Ще имаме повече депутати, стабилно правителство е необходимо на България

Веселин Марешки
Веселин Марешки

Галина ГЕОРГИЕВА

Патриотична коалиция – ВОЛЯ и НФСБ ще има повече депутати в следващия 45-и парламент. Това заяви пред ПловдивПрес лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки. Той обясни, че добрите резултати ще бъдат оценка за работата на народните представители от двете формации в 44-ото Народно събрание. Бизнесменът беше помолен да коментира работата на досегашния парламент.

“ За първи път от 2009 година Народното събрание изкара пълен 4-годишен мандат.  Партия  ВОЛЯ беше конструктувна и градивна опозиция. На нас не ни харесваха темповете, с които работeше парламентът, можеха да бъдат свършени много повече неща. Ние се борим с един от най-големите проблеми на България – демографската криза. В предизборната си програма сега предлагаме да има държавна помощ за деца на пълнолетни и образовани родители – 2000 лв. при раждането на първо дете, 5000 лв. за второ и  10 000 лв. за трето дете.  Тази мярка ще важи за родители над 18 г. с минимум средно образование. Детските надбавки трябва да бъдат увеличени и да са за всички деца, независимо от доходите на техните родители.  Сред приоритетие ни са  безплатни лекарства за пенсионери над 65 г. и за учениците до 18 г. и  изграждането в цялата страна на верига от държавни бензиностанции със справедливи цени. В 44-ото Народно събрание се гласува със закон създаването на Държавна петролна компания и 100 държавни бензиностанции, но все още не е направена и първа копка на нито една бензиностанция. Тези темпове на нас не ни харесват и  ако сме част от следващото правителсктво, това ще го променим“, категоричен е Веселин Марешки.

На въпрос с кои партии биха управлявали заедно, той подчерта, че Патриотична коалиция – ВОЛЯ и НФСБ е  дясноцентристка коалиция. „Ако колегите в дясното пространстово решат, че хората нямат нужда от безплатни лекарства или трябва да подкрепяме картелите, ние няма да участваме на всяка цена. Без подкрепа на нашите приоритети, няма да бъдем част от следващото управление. Трябва да се постигне стабилно правителство на база на приоритети на всички партии, които могат да съставят мнозинство“, каза още лидерът на ВОЛЯ.

Той отхвърли вариант за нови избори през есента. „Хората, които говорят, че няма да се сформира правителство след 4 април, са същите, които две години говорят, че правителството на Бойко Борисов пада. Видяхте, че мандата беше изкаран докрай.  Моята прогноза е, че следващият мандат също ще бъде 4-годишен“, заяви Марешки./ПловдивПрес

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

Още новини по темата

Валери Симеонов пред ПловдивПрес: За 4 години Народното събрание направи много

Караянчева удари последния звънец на 44-ото Народно събрание

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...