Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Започна изграждането на екопарка в Стамболийски
Важно Регион Стамболийски

Започна изграждането на екопарка в Стамболийски

Екопаркът в Стамболийски

Започна изграждането на общинския екопарк в Стамболийски. Днес кметът на общината Георги Мараджиев беше на място, за да говори с изпълнителите.

В момента се оформят алеите, изкопани са и основите за съоръженията, които се подготвят на терена на фирмата – това са двоен лифт с дължина 35 метра, кораб с две пързалки, под който ще има специален мулч, наподобяващ море. Ще има и изкуствена река, както и три вградени в земята батута.

Над реката на 4 метра височина ще минава мост, който ще свързва лифта с останалата част на екопарка. В него ще бъдат разположени еколюлки, съоръжения за катерене, две люлки гнездо, паркур, ще има и две кули. „Ще премахнем старите железни люлки, които не се съчетават с новите и, след като ги ремонтираме, ще ги сложим по река Въча до Йоаким Груево, където през лятото се събират много хора. Там постепенно ще оформим с беседки кътове за отдих“, каза Георги Мараджиев.

Изграждането на екопарка се извършва в срок, като до два месеца ще бъде готов. „Ще бъде голяма атракция и за нашата, и за съседните общини. Убеден съм, че най-щастливи ще са децата. Екопаркът е поредната придобивка, която е за тях, защото е важно да има къде да играят, когато приключи пандемията“, коментира кметът.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...