Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Здравко Димитров: 1 и 2 април ще са неучебни дни в Пловдив, ако не удължат мерките
Важно Образование

Здравко Димитров: 1 и 2 април ще са неучебни дни в Пловдив, ако не удължат мерките

Здравко Димитров
Здравко Димитров

Ако на 31 март не бъдат удължени мерките, които предвиждат онлайн обучение, ще обявя 1 и 2 април в Пловдив да бъдат неучебни и да се слеят с пролетната ваканция на учениците. Това съобщи кметът Здравко Димитров сред среща с ресорния зам.-кмет Стефан Стоянов. Той припомни, че по закон има право да дава до 3 дни ваканция през учебната година и ще се възползва от тази възможност.

„Предвид цялостната епидемична обстановка е по-разумно учениците да излязат по-рано във ваканция, вместо да се връщат в класните стаи за два дни и да се рискува тяхното здраве и на близките им“, коментира кметът.

Ако мерките не се удължат със заповед на министъра, общинските детски градини на 1 април ще отворят врати за желаещите родители.

Припомняме, че със заповед на Министерството на здравеопазването от 22 март до 31 март вкл., в цялата страната бяха въведени допълнителни противоепидемични мерки. В рамките на тези дни обучението на учениците е онлайн, а децата не посещават детски ясли и градини. Затворени остават и образователни и езикови центрове. Целта на допълнителните мерки е ефективен контролът върху разпространението на коронавирусната инфекция./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...