Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » Общината осигури патронажна грижа за 1250 пловдивчани
Община Пловдив

Общината осигури патронажна грижа за 1250 пловдивчани

Георги Титюков и Веселина Ботева отчетоха работата по проекта за патронажна грижа.

Мария МОРУНОВА

1250 пловдивчани получаваха патронажна грижа по проект, реализиран от Община Пловдив.

„Проектът имаше голяма обществена подкрепа. Първоначално беше заложено 1013 души да получават патронажна грижа, но броят им се увеличи. Осигурихме работа на 150 души, които помагаха на ползвателите на патронажната грижа“, обясни зам.-кметът Георги Титюков.

Проектът „Осигуряване на патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в Община Пловдив – Компонент 3“ е на стойност 1 610 670 лв., а срокът му на изпълнение е от 16 март 2020 г. до 31 март т.г.

На всички потребители е обяснено, че след края на патронажната грижа могат да кандидатстват за новата социална услуга „Асистентска подкрепа“. Директорът на дирекция „Социална политика“ Веселина Ботева обясни, че тази програма е насочена към хора без ТЕЛК решения над 65-годишна възраст. Отпуснати са средства за обгрижването ан 826 потребители.

„Те ще получават повече грижи, отколкото ползвателите на патронажната грижа. Освен пазаруване, ще получават готвене, почистване“, допълни зам.-кметът Титюков. Ползвателите на услугата ще бъдат обслужвани от 300 асистенти, които се назначават поетапно.

Заявления за „Асистентска подкрепа“ може да се подават в дирекция „Социална политика“.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...