Quantcast
Новини Пловдив » Асеновград » Отварят зелен коридор за масова ваксинация в Асеновград
COVID-19 Асеновград Здраве Регион

Отварят зелен коридор за масова ваксинация в Асеновград

Ваксина на АстраЗенека

МБАЛ – Асеновград отваря зелен коридор за масова ваксинация срещу коронавирус тази неделя.

Повече от половината асеновгардчани, които се бяха записали в Националния електронен регистър за имунизация, вече са обслужени. Само в рамките на два дни в Асеновград са ваксинирани повече от 160 души. Дневно медиците в болницата успяват да имунизират над 80 души.

Лечебното заведение в града постепенно успява да навлезе в ритмичност по ваксинацията на регистриралите се пациенти. В тази връзка ваксинационният кабинет ще бъде отворен за свободен достъп на желаещите да им бъде поставена ваксина. Имунизацията ще се извършва, където се провеждаше и досега – на II етаж в новото крило на лечебното заведение, до залата със скенера. Влиза се от централния вход, като информация може да бъде получена на регистратурата.

Ваксинацията ще се извършва с ваксината на AstraZeneca. От зеления коридор могат да се възползват и хората, пропуснали часовете си от Националния електронен регистър с цел да не се налага да изчакват повече.

Кабинетът ще е отворен от 09:00 ч. до 14:00 ч. Не се изисква предварително записване.

От ръководството на МБАЛ – Асеновград призовават пациентите да носят предпазни маски на лицето и да спазват дистанция поне 1,5-2 метра от останалите.

Още

Възобновяват ваксинацията в Асеновград за записалите се онлайн

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...