Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Румъния удължи вечерния час, наложи нови мерки заради COVID-19
COVID-19 Балкани Важно Свят

Румъния удължи вечерния час, наложи нови мерки заради COVID-19

Снимката е илюстративна

Румъния удължи времето на нощния вечерен час, за да забави разпространението на коронавирусните инфекции, съобщава Ройтерс.

Движението на хора ще бъде ограничено от 20:00 ч., а магазините ще бъдат затворени от 18:00 ч. в петък до неделя в градовете с над 4, но под 7,5 случая на 1000 души.

Движението ще бъде ограничено от 20:00 ч. в градове с над 7,5 случая на 1000 души, а магазините ще затварят в 18:00 през цялата седмица.

Спортните зали и фитнесите ще бъдат затворени в населените места, където заболеваемостта за двуседмичен период е над 4 на 1000 души.

След среща вчера на премиера Флорин Къцу с религиозни лидери е взето решение вярващите да могат да присъстват тази година на службата за Възкресение Христово.

Съгласно новите мерки за ограничаване разпространението на COVID-19 на католическия и на православния Великден хората ще имат право да излизат от домовете в интервала 20:00 ч. – 02:00 ч. За празника Пасха този уикенд също ще бъде разрешено придвижване извън дома в интервала 18:00 – 22:00 ч.

Учениците ще бъдат тествани за COVID с неинвазивни тестове при завръщането от ваканция, съобщава още в. „Ромъния либера“, като цитира изявление на премиера Флорин Къцу. Според него това е добро решение за контрол на пандемията.

Румънските вестници информират тази сутрин и за спонтанна стачка на работещите в метрото в Букурещ, която е блокирала движението на влаковете. Синдикалистите слезли в тунела на метростанция „Пиаца Унирий“ и спрели движението. Протестът идва след като вчера ръководството на компанията Метрорекс даде срок до 2 април за освобождаване на търговските пространства в метрото, които са държани от фирма на синдиката, пише вестникът.

В четвъртък страната съобщи за 6 651 нови случая на коронавирус, най-високата дневна заболяемост за тази година./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...