Quantcast
Новини Пловдив » България » Чудо! Николай от Панагюрище пребори COVID-19 след 50 дни на апаратна вентилация
COVID-19 България Важно

Чудо! Николай от Панагюрище пребори COVID-19 след 50 дни на апаратна вентилация

Николай Джунов е благодарен на лекарите за грижите

Историята на 49-годишния Николай Джунов от Панагюрище може да се определи като чудо. Той се възстанови от COVID-19 след 78 дни лечение в реанимация и 50 дни на апаратна вентилация.
Той постъпва на лечение в болницата в Панагюрище на 14 ноември 2020 година с доказана коронавирусна инфекция, разказва Bulgaria ON AIR.

Състоянието на мъжа обаче се влошава и три дни по-късно е приет в отделението по анестезиология и интензивно лечение, където следват месеци непрестанна борба за живота. Мъжът буквално преминава през ада.

„Налага се интубиране и той продължава да бъде на апаратна вентилация 50 дни, а около 80 дни преживява в отделението по интензивни грижи“, каза управителят на МБАЛ „Уни Хоспитал“ д-р Красимира Чачова-Ранчева.

Николай преживява и няколко септични състояния, които медиците успяват да овладеят с антибиотично лечение.

„Искам да благодаря на всички лекари, които се грижеха през цялото време за мен, на моето семейство, на всички колеги, които ми помогнаха и приятели. Благодарение на вас аз сега съм в това състояние. Много ви благодаря“, посочи той.

Почти 80 дни след приемането му в болница Николай е екстубиран.

„Постепенно започва неговото вертикализиране, неговото раздвижване, неговата рехабилитация с колегите рехабилитатори и физиотерапевти, след което той е хоспитализиран през февруари, но неговото лечение и грижите за него продължават и сега“, допълни д-р Красимира Чачова-Ранчева.

През цялото това време Николай получава пълна подкрепа и от своите колеги от Районното полицейско управление в Панагюрище, които даряват кръвна плазма и подпомагат финансово семейството на своя колега. А екипът на болницата определят Николай като чудо и са горди с неговото възстановяване./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...