Quantcast
Новини Пловдив » Случка на деня » Съдия Крачолов с лекция пред студенти по проекта „Пътеводител на юриста“
Случка на деня

Съдия Крачолов с лекция пред студенти по проекта „Пътеводител на юриста“

съдия Христо Крачолов

Наказателният съдия Христо Крачолов от Апелативен съд – Пловдив изнесе лекция за професията на магистрата пред студенти от най-голямата студентска организация ЕЛСА – България и колегите им от ЕЛСА – Пловдив. Той взе участие, по тяхна покана, в проекта „Пътеводител на юриста“.

Крачолов разказа, че съдия в България се става след успешно участие в конкурс, като обясни какви са изискванията за допускане в надпреварата.

Той направи виртуална разходка на студентите в залите на Апелативен съд – Пловдив, посредством видео клип, изготвен от БНТ- Пловдив за 20-годишнината на съда. Магистратът заинтригува студентите с увлекателен разказ за спецификата на наказателния процес. Той предостави примери за два конкретни случая, които са приключили отдавна, но са довели до откриване на действителните извършители и тяхното справедливо наказване
от съда. В единия ставаше дума за убийство, при което възмездието е настъпило 8 години след извършване на престъплението, а в другия –майка се беше опитала да поеме вината на бременната си дъщеря при катастрофа със загинал.

След атрактивното си представяне съдия Крачолов отговаряше на въпроси, както на студенти, така и на неговият предшественик в „Пътеводител на юриста“ районният прокурор Чавдар Грошев, който обстойно разказа на студентите за професията на прокурора. Преподавателят по конституционно право в ПУ доц. д-р Христо Паунов разказа на студентите за хобито на съдия Крачолов-фотографията.

Днес инициативата на ЕЛСА „Пътеводител на юриста“ продължава с представяне на професиите на адвоката, преподавателя по право и юрисконсулта.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...