Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Два пъти злато за Боряна Калейн, бронз за Катрин Тасева
Важно Спорт Спорт Важно

Два пъти злато за Боряна Калейн, бронз за Катрин Тасева

Боряна Калейн
Боряна Калейн

Златен медал на обръч спечели Боряна Калейн на Световната купа по художествена гимнастика в София. Това беше първият финал на отделните уреди.

Българската грация изигра съчетанието без грешка и получи оценка 26.150. Така тя остави зад себе си Анастасия Салос (Беларус) и шампионката в многобоя Линой Ашрам (Израел). Двете завършиха с еднакви оценки – 26.100, но сребърният медал е за Салос, която имаше по-добро изпълнение.

Боряна Калейн се пребори за още един медал. Тя спечели бронза на топка с оценка 25.500. Катрин Тасева остана четвърта с 24.400. Титлата спечели Линой Ашрав с 26.500, второ място е за Алина Харнаско (Беларус) – 25.850.
Боряна Калейн спечели златния медал на бухалки, а Катрин Тасева завоюва бронз на финалите на отделните уреди. Калейн получи за изпълнението си оценка от 26.100 точки, а Тасева има 24.500 точки. Сребърното отличие стана притежание на София Рафаели от Италия с оценка от 24.950 точки.

Двете българки имаха изпускане на уреда в композициите си, но останалите финалистки също допуснаха грешки. За Калейн това е четвърти медал в София след среброто в многобоя, златото на обръч и бронза на топка.

Катрин Тасева завоюва първо отличие на Световната купа, след като на топка остана четвърта, а в многобоя завърши на пето място.

Още

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...