Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Мнения » Политолози: Животът на 45-ото народно събрание ще е кратък
Важно ИЗБОРИ 2022 Мнения Разбор

Политолози: Животът на 45-ото народно събрание ще е кратък

Юрий Асланов
Юрий Асланов
ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Промяната не се задава, поне на тези избори, а животът на 45 НС се очертава твърде кратък, коментират политолози.

Политологът доц. Стойчо Стойчев предположи, че пандемията е охладила очакванията от летните протести. Традиционно резултатът на ДПС се подценява, така политологът отговори на въпроса дали Слави Трифонов може да изпревари движението. В районите, където ДПС е първа политическа сила, избирателната активност традиционно е висока, обясни още Стойчев пред NOVA.

Идващите избори за Народно събрание са изключително важни. И отговорността на политическите партии, коалиции и кандидати е неимоверно висока.

Юрий Асланов коментира, че пандемията е завладяла живота ни. Това ще даде отражение върху изборите и то върху избирателната активност. Ще спечелят по-големите партии, смята Юрий Асланов.

Според Асланов с шанс сред малките партии е ВМРО, предава Нюз.бг. И той не очаква промяна след вота. В обществото доминира една умора в обществото от статуквото, каза Асланов. Едно са предизборните заявки, а друга са действията на партиите след изборите, по думите му. Затова и той не се ангажира кой кого би се коалирал.

Феноменът Слави Трифонов може и да не се случи, изтъкна Юри Асланов. Засега той се движи устойчиво на трето място пред ДПС, по мнението му, но посочи, че традиционно резултатите на ДСП се подценяват, а в крайна сметка надскачат очакванията на социолозите.

Вотът за ДПС е непредсказуем, според Асланов. Няма невъзможно сценарии, но има нелогични сценарии, смята той. Призракът на предсрочните избори ще надвисне над следващия парламент още в първия му ден, убеден в той. /ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

  • Колите на общината, държавни институции, съд и прокуратура и частни компании също да паркират с ограничение от 3 часа. 38%
  • Не, това е несправедливо ограничение и трябва да бъде отменено. 36%
  • Да, местата със знак Д21-Инвалид ще могат да се ползват от повече хора. 18%
  • Не ме интересува, нямам кола. 6%
  • Три часа ограничение да има и за електромобилите, особено за колите под наем SPARK. 3%

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...