Новини от Пловдив » Регион » Децата на Устина ще се върнат в ремонтирана детска градина
Регион Родопи

Децата на Устина ще се върнат в ремонтирана детска градина

Павел Михайлов и Владо Маринов прерязаха лентата.

С обновена фасада, сменена дограма и освежени помещения ще посрещне отново своите възпитаници детската градина в село „Устина”. Реновираното детско заведение беше открито официално от кмета на Община „Родопи” Павел Михайлов и заместник-кмета Владимир Маринов.

На церемонията присъстваха кметът на село Устина Нели Бундева, общинските съветници Ренгинар Мустафова, Галина Вълева и Бюлент Шакир, както и екипът на детското заведение.

Водосвет за здраве отслужи отец Симеон.

„Това е един дълго чакан ремонт и се радвам, че успяхме да го реализираме. По време на кампанията за местни избори аз и Владимир Маринов отново бяхме тук и видяхме, че детската градина е в много лошо състояние. Поехме ангажимент, като коалиция „БСП-АБВ”, че ще осигурим финансиране за обновяване на покривната конструкция и цялостна модернизация на външната фасада на детското заведение. Днес ремонтът вече е факт, а това е поредното доказателство, че поетите от нашата коалиция „БСП –АБВ” предизборни обещания се изпълняват”, каза кметът Павел Михайлов.

Строителните дейности са в размер на близо 167 хиляди лева. Подменени са 265 кв. м покривна конструкция, сградата е изцяло санирана, сменена е и част от дограмата. Над 320 кв. м в сградата на детската градина са освежени и пребоядисани – занималня, сервизни помещения и коридори.

„Нашите деца заслужават да се обучават в по-красива и комфортна среда. В детските заведения се възпитават бъдещите будни жители на община „Родопи”. Това трябва да се случва в нова и съвременна образователна инфраструктура. Реализацията на този проект е стъпка в тази посока”, коментира още кметът Павел Михайлов.

Кметът на село Устина Нели Бундева изрази удовлетворението си от извършения ремонт и благодари на екипа на Община „Родопи” за оказаната подкрепа.

С благодарност от името на всички родители се обърна и Ренгинар Мустафова, общински съветник от „Родопи”. „Благодаря, че изпълнихте обещанието си. Всичко, което се случва в нашата община показва, че работите съвестно в името на гражданите. Вие доказахте, че не делите хората на етноси и кметовете, според политическата им принадлежност”, каза общинският съветник от коалиция „БСП-АБВ” Ренгинар Мустафова и пожела работата да продължи така, както и досега.

Детска градина „Родина” е на повече от 40 години и до момента това е първият сериозен ремонт, който се прави в нея.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...