Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Каназирева: Болницата в Карлово се справя, въпреки усложнената ситуация и ръста на заболели от ковид
COVID-19 Важно Здраве Карлово Регион

Каназирева: Болницата в Карлово се справя, въпреки усложнената ситуация и ръста на заболели от ковид

Каназирева посети болницата в Карлово

Ситуацията с болните от COVID-19 е усложнена и вече има над 930 хоспитализирани в Пловдивска област, съобщи при посещението си в МБАЛ „Д-р Киро Попов“ в Карлово Дани Каназирева. Тя се срещна с управителя на здравното заведение д-р Христо Пелев и с кмета на общината д-р Емил Кабаиванов.

„Организацията в здравните заведения в областта, която имаме в момента, ни позволява да се справяме, но данните показват, че наближаваме пика от ноември миналата година, когато заболеваемостта рязко се увеличи. Поради тази причина от Медицинския щаб взехме решение от днес леглата да се увеличат с още 161, от тях 13 да са интензивни“, коментира Каназирева.

По думите й в общинската болница в Карлово, където е единственото инфекциозно отделение извън Пловдив, също расте броят на хоспитализираните. Целият персонал полага големи усилия да овладее положението и всеки един болен да получи лечение. Тежките случаи се извозват към УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив.

Кметът д-р Кабаиванов благодари на Дани Каназирева за помощта, която като председател на Областния кризисен щаб оказва в трудните моменти, както на общината, така и на болницата. Включително и с намирането на доброволци, стажант-лекари за ковид отделението.

„Лекарите в болницата успяват да поддържат  графика за лечение. В момента са 47 болните в отделението. Вече опитът за лечение на ковид е по-голям, съответно и лечението е по-добро“, уточни Кабаиванов.

Каназирева допълни, че поддържа непрекъсната връзка със Спешна помощ и всеки един директор на болница в областта. Тя припомни, че още преди да се стигне до новото затваряне, бяха възстановени в пълен обем терапевтичните и интензивни легла в 20-те болници в региона с ковид отделения, както и гарантираните за Спешна помощ. Беше възстановен и графикът за хоспитализации на тежки случаи, които се нуждаят от интензивно лечение.

„Надявам се да преодолеем и този пик и заболеваемостта да се задържи, да достигнем така нареченото плато, а след това и да има спад. Всичко, което зависи от мен, ще го направя, както съм го правила и досега. Общинските болници в региона се справят много успешно с наличния си ресурс. Искам да благодаря на  всички лекари, сестри, санитари и всички служители, които са денонощно на работните си места и се грижат за болните от ковид от нашия регион“, каза Каназирева.

Тя допълни, че не бива да се предизвиква паника сред хората. Продължава и  ваксинацията в община Карлово, като са осигурени два мобилни екипа, които да подпомогнат процеса. Чака се и следващата доставка на ваксини. Предстои да стартира ваксинацията и във ВМЗ –Сопот.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...