Quantcast
Новини Пловдив » Крими » Трафикантка облепи по тялото си хероин за 90 000 лв.
Крими Регион Съд и Прокуратура Хасково

Трафикантка облепи по тялото си хероин за 90 000 лв.

Преди време и Събка Рашкова пробва да прекара хероин, скрит около тялото ѝ

Трафикантка облепи по тялото си хероин за 90 000 лв., но беше заловена на ГКПП Капитан Андреево. Така 37-годишната Н.А. вече е обвиняема от Окръжна прокуратура – Хасково, за това, че на 25.03.2021 г. през ГКПП Капитан Андреевобез надлежно разрешително е пренесла през границата на страната от Турция в България високорисково наркотично вещество – хероин, с общо бруто тегло 1 кг, на стойност 90 000 лева. Като обвиняем е привлечен и Й. А., на 42 г., в качеството си на неин  подбудител и помагач.

Обвиняемата Н.А. пристигнала с автобус на ГКПП-Капитан Андреево на 25 март 2021 г. Тя пътувала от Турция към България. При извършена щателна митническа проверка е установено, че Н.А. пренасяла пратка с високорисково наркотично вещество – хероин. Наркотикът бил разпределен в три пакета, облепени с тиксо около тялото й. Н.А. е била задържана за срок от 24 часа от митническите органи.

Образувано е досъдебно производство, като под ръководството на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Хасково, е било възложено на служители от ГДБОП да установят и други съпричастни към престъплението лица.  В хода на извършените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че пратката с хероин е трябвало да бъде получена в гр. Пловдив от обвиняемия Й.А., подбудител и помагач на Н.А. Той е бил задържан от служителите на ГДБОП за срок от 24 часа.  По делото се извършват процесуално-следствени действия.

Двамата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Днес Окръжна прокуратура – Хасково, ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Н.А. и Й.А.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...