Quantcast
Новини Пловдив » Градът » До сряда приемат предложения за членове на комисиите за присъждане на Награди „Пловдив“
Градът Култура Пловдив

До сряда приемат предложения за членове на комисиите за присъждане на Награди „Пловдив“

Награда "Пловдив"

До 31 март, сряда, е срокът за внасяне на писмени предложения за състава на комисиите, чиято задача е да определят победителите в отделните категории на Награди „Пловдив“. Това напомнят от Отдел „Култура, археология и културно наследство“ на Община Пловдив.

Съставът на комисиите се формира по предложения на културните институти и организации, професионални и творчески организации и съюзи, училищата по изкуствата, висши учебни заведения, медиите, издателски къщи и други юридически лица, с предмет на дейност, свързан с културата.

Мотивирани предложения могат да бъдат подадени по два начина: в деловодството на Община Пловдив (пл.“Ст. Стамболов“№1), с кореспондент „Отдел „Култура, археология и културно наследство“, в срок до 17 часа на 31 март 2021 г., сряда или по мейл: culture@plovdiv.bg

Разделите, в които се отличават пловдивските творци с Награда „Пловдив“ са 12. Това са: Художествена литература и хуманитаристика; Художествен превод; Журналистика в сферата на културата; Архитектура и естетизация на градската среда; Музика; Танцово изкуство; Театър; Изобразително изкуство; Аудио-визуални изкуства и фотография; Опазване на културното наследство и съхраняване на паметта; Произведение на изкуството, предназначено за деца; Съвременни мултижанрови изкуства. Община Пловдив връчва и Специална награда „Пловдив“ за изключителни постижения и цялостен принос в културата на град Пловдив.

Комисиите, които ще бъдат съставени са 9, тъй като в разделите „Опазване на културното наследство и съхраняване на паметта“, „Произведение на изкуството, предназначено за деца”, „Съвременни мултижанрови изкуства“ и Специалната награда за изключителни постижения и цялостен принос се разглеждат от постоянна комисия, назначена със заповед на кмета, в чийто състав участват: представители на ПУ „Паисий Хилендарски“, АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“, НХГ „Цанко Лавренов“, НГСЕИ, НУМТИ „Добрин Петков“, Регионален исторически музей, Регионален етнографски музей, Регионален природонаучен музей, Музей на авиацията“, Градска художествена галерия, Народна библиотека „Иван Вазов“, ОИ „Старинен Пловдив“, ФА „Тракия“ и Регионална колегия на КАБ по предложение на техните ръководства.

Членовете на комисиите не могат да бъдат предложени за награждаване, нито свързани лица с предложените за награждаване или с членовете на управителни или контролни органи, вносители на предложения. За целта, преди започване на същинската работа, подписват декларация за липсата на конфликт на интереси./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...