Quantcast
Новини Пловдив » Крими » Заловиха 41 бежанци на АМ „Тракия“ край Пловдив, други 2-ма край Куклен
Важно Крими Куклен Раковски Регион

Заловиха 41 бежанци на АМ „Тракия“ край Пловдив, други 2-ма край Куклен

Пламен Иванов и Атанас Илиев

Заловиха група мигранти тази сутрин на АМ „Тракия“ близо до Пловдив. По думите на шефа на Районното управление в Раковски Пламен Иванов са задържани 41 души – всичките са мъже на възраст между 20 и 30 години, 40 са от Афганистан и един от Йордания.

„Тази сутрин около 7.15 ч. на 146 км на магистралата в посока София патрул вижда аварирал товарен автомобил „Пежо Боксер“, шофьорът се опитвал да смени спукана гума. Мъжът сам е обяснил, че кара бежанци“, допълни Иванов.

Шофьорът е криминално проявен. Разследването тече, по първоначални данни мигрантите са искали да стигнат до София.

По думите на районния прокурор Атанас Илиев шофьорът е заплашен от затвор между 1 и 6 години и между 5 и 20 хил. лв. глоба.

„Мъжът е качил мигрантитеи от село в Свиленградско и срещу пари е трябвало да ги превози до бензиностанция в София. Хората ще бъдат настанени в миграционен център“, допълни прокурор Илиев.

Той коментира и друг случай. Около 18.00 ч. вчера в индустриалната зона в Куклен са задържани други двама мигранти.

„Шофьорът е български гражданин, тръгнал е от Бурса. От там до България е спиратл само в Одрин. Най-вероятно мигрантите са се качили в Одрин без шофьорът да знае“, обясни Илиев.

И двамата чужденци са сирийци, искали са стигнат до Германия. „Към момемнта съпричастност на шофьора не е установена“, допълни Илиев.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...