Quantcast
Новини Пловдив » Брестовица » Каназирева: Новите сондажни кладенци в Брестовица вече работят, водата е чиста
Брестовица Важно Екология Регион

Каназирева: Новите сондажни кладенци в Брестовица вече работят, водата е чиста

Дани Каназирева и инж. Антон Гълъбов обясниха, че водата в Брестовица вече е чиста.
Дани Каназирева и инж. Антон Гълъбов обясниха, че водата в Брестовица вече е чиста.

Дублиращите сондажни кладенци в Брестовица вече работят и снабдяват селото с чиста вода. Това съобщи на място областният управител Дани Каназирева. С нея в Брестовица беше и главният инженер на ВиК Антон Гълъбов. „Имаме 3 работещи сондажа с по 7 литра в секунда и водното количество, което можем да подаваме, е 21 литра в секунда. Брестовичани имат гаранцията, че няма да страдат от липса на вода и през летните месеци“, обясни той.

„Старите сондажни кладенци са тампонирани. Това беше много важен етап, за да осигурим следващия – подмяна на довеждащия водопоровод и вътрешната водопроводна мрежа, за да осигурим чиста вода на Брестовица. Вече имам подписан договор, избран е изпълнителят и от 5 април започва работата по този проект. Нашият анажимент беше изпълнен, средствата са осигурени от държава“, обясни Дани Каназирева. Тя добави, че пробите на водата от новите кладенци вече са готови и показват, че тя е чиста.

Инж. Антон Гълъбов благодари на Дани Каназирева за оказаното съдействие. Според него цялостната подмяна на водопроводната мрежа в Брестовица ще струва над 20 млн. лв.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...