Quantcast
Новини Пловдив » България » Политика » Надя Танева, ГЕРБ: Подкрепата за родители и деца остава важен акцент в работата ни
Градът ИЗБОРИ 2021 Политика

Надя Танева, ГЕРБ: Подкрепата за родители и деца остава важен акцент в работата ни

Надя Танева на среща с избиратели
Надя Танева на среща с избиратели

Държавата ще компенсира финансово родителите на деца в предучилищна възраст, които не са приети в общински или държавни детски заведения заради липса на места, това заяви д-р Надя Танева – седма в листата на коалиция ГЕРБ-СДС за Пловдив-град на среща снощи с родители в район „Северен”. Тя обясни, че според условията в приетата от правителството наредба компенсациите ще се отпускат за деца от 3 години до постъпването им в първи клас.

Кандидатът за народен представител Надя Танева, която е дългогодишен директор на „Социално подпомагане”, отговори на многобройните въпроси на родителите, които са включени в приоритетите на Програмата на ГЕРБ „България следващо поколение”. Стана ясно, че сред присъстващите има граждани, които се възползват от подкрепата на държавата за семейства с деца до 14-годишна възраст, останали вкъщи заради локдауна. Тя обясни условията, на които трябва да отговарят кандидатстващите.

„Над 41 000 семейства с деца до 14 г., които се обучаваха дистанционно, получиха средно по 900 лв. подкрепа. На над 6000 семейства пък бяха осигурени по програма посочени от тях детегледачи, за да могат да се върнат на работа”, заяви д-р Танева, която е под номер седем в кандидатската листа на коалиция ГЕРБ-СДС в 16-и МИР.

Тя подчерта още, че с решение на правителството на ГЕРБ с министър-председател Бойко Борисов за новата учебна година еднократна помощ от 300 лева ще получат всички първокласници и осмокласници. По тази мярка няма доходен критерий, каза още Надя Танева.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...