Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Над 17 хил. пловдивчани декларираха доходите си, 84% от тях електронно
Бизнес Пловдив

Над 17 хил. пловдивчани декларираха доходите си, 84% от тях електронно

НАП Пловдив

17 360 пловдивчани до момента са декларирали доходи, различни от трудови правоотношения, пред НАП. 84% от тях са подали декларациите си по електронен път – 11 289 с ПИК и 3 316 с електронен подпис, съобщават от НАП Пловдив.

67 пловдивчани са декларирали, че желаят да ползват отстъпка, но не са проверили за дължими от тях суми към датата на подаването на декларацията и съответно няма да имат право да я ползват. Ще дължат данък в пълен размер. Ако навреме се съобразят с това, като проверят резултата от обработката, могат да погасят задълженията си и да пуснат коригираща декларация до 31 март.

Най-бързо и лесно декларацията се подава през портала за електронни услуги на НАП, достъпни с персонален идентификационен код (ПИК) или квалифициран електронен подпис (КЕП). От приходната агенция съветват потребителите да проверят онлайн и за наличието на стари задължения.

Срокът за декларирането на доходите и плащане на данъка за довнасяне тази година е 5 май 2021 г. заради почивните дни около Великден. Освен по електронен път, данъчните декларации могат да се изпратят по пощата, да се подадат на място в офис на НАП или в 24 пощенски станции в община Пловдив, където директно ще им бъде издаден входящ номер.

От НАП припомнчт, че остават по-малко от два дни, в които физическите лица могат да ползват отстъпката от 5% от данъка за довнасяне по годишната си данъчна декларацията . За да се възползват от отстъпката, гражданите трябва да подадат декларацията си по електронен път до 31 март. Допълнителни условия са: да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения, към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне до 31 март.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...