Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » Пациенти предлагат д-р Димитър Тасков за почетен гражданин на Пловдив
Здраве Пловдив

Пациенти предлагат д-р Димитър Тасков за почетен гражданин на Пловдив

Д-р Димитър Тасков
Д-р Димитър Тасков

Пациенти предлагат известния пловдивски офталмохирург д-р Димитър Тасков за почетен гражданин на Пловдив. Сформиран е инициативен комитет, който трябва да събере 100 подписа, за да входира предложението в Общински съвет – Пловдив, както се изисква по Наредбата за символиката и отличията на Община Пловдив.

„Д-р Димитър Тасков завинаги е свързал с нашия град своя житейски и професионален път. Няма да е нескромно, ако кажем, че почти няма жител на Пловдив, който да не е чувал неговото име и да не се е докоснал лично или чрез член на своето семейство до неговата уникална лекарска дарба да връща светлината в очите дори на онези, обявени за „безнадеждни“. Чрез дългогодишния си упорит труд д-р Димитър Тасков прочува града ни далеч извън пределите на страната“, пишат в мотивите си членовете на инициативния комитет.

Инициативният комитет се оглавява от пловдивската народна певица Смиляна Захариева, която преди две години е обявена от книгата на рекордите Гинес за жената с най-мощния глас на планетата. Изпитва дълбока благодарност и признателност към д-р Тасков и се възхищава от неговата дарба, с която служи на пациентите. „За мен този човек означава много. Най-малкото, което мога да направя за него, е да популяризирам тази инициатива“, сподели Смиляна Захариева.

Инициативният комитет посочва, че д-р Димитър Тасков има изключително висок личен принос за въвеждането в Пловдив на новите оперативни техники при лечение на катаракта през малък отвор. Тези техники са много щадящи за пациентите, които дотогава са подложени на травматични операции с шевове, трудно възстановяване и дълъг болничен престой. Той поставя първата в България многофокусна (мултифокална) леща, чрез която пациентите могат да виждат на близка и далечна дистанция без очила, първи в Пловдив въвежда редица високотехнологични офталмологични иновации и апаратни методики – единствени и до момента в града – сред които лазерно асистирана катарактална хирургия. Тези практики са популяризирани в множество медии и научни медицински издания, с упоменаването на град Пловдив като водещ център на офталмологичната помощ.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...