Quantcast
Новини Пловдив » Крими » Постоянен арест за задържания с 200 г кокаин Милен Шефкена
Крими Пловдив Съд и Прокуратура

Постоянен арест за задържания с 200 г кокаин Милен Шефкена

Съдебният състав проведе онлайн заседанията.

Пловдивският апелативен съд отхвърли като неоснователна жалбата на Милен Шефкенов, познат сред ъндърграунд средите с прозвището Милен Шефкена, и го остави в ареста. Той е обвинен в извършване на две престъпления – притежаване на кокаин, предназначен за разпространение и управление на автомобил след употреба на наркотици.

Мъжът е задържан на 21 март при полицейска проверка на ул. „Христо Данов“ в Пловдив. След като тестът за наркотици дал положителен резултат, бил направен обиск в дома му, откъдето са иззети 200 грама кокаин и електронна везна.

Апелативните съдии прецениха, че правилно Пловдивският окръжен съд е взел най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия, тъй като има достатъчно доказателства, за да се направи обосновано предположение, че Шефкенов е съпричастен към деянията, в които е обвинен. Съдът прие, че те са извършени в условията на опасен рецидив, тъй като обвиняемият скоро е излязъл предсрочно условно от затвора и е
продължил да се занимава с незаконна дейност.

Същият съдебен състав потвърди и мярката за неотклонение „задържане под стража“, взета от Окръжен съд – Хасково, спрямо турски гражданин, обвинен в корупционно престъпление и в трафик на археологически обекти.

На 21 март мъжът предложил подкуп от 1500 евро на митнически служител на ГКПП „Капитан Андреево“, за да не извърши задълженията си и се опитал да пренесе през граница 133 антични златни и сребърни монети.

Апелативният съд прецени, че и без все още неизготвената експертиза на монетите, по делото има събрани достатъчно доказателства, че турският гражданин е извършил деянията, в които е обвинен. Съдът не уважи предоставения от адвоката му декларация за предоставяне на жилище в България, където евентуално той да отседне и да изчака съдебния процес.

Магистратите приеха, че корупционното престъпление само по себе си е с изключително завишена обществена опасност, а подхвърлянето на монетите между шофьора и обвиняемия при митническата проверка, е индиция за опасност при по-лека мярка за неотклонение той  да извърши престъпление, както и да се опита да напусне страната.

И двете заседания се проведоха чрез видеоконферентна връзка между съответните арести, където се намираха обвиняемите и съда, където бяха съдебният състав и защитниците.

Определенията са окончателни и не подлежат на обжалване и протест.

Още

Задържаха ъндърграунд героя Милен Шефкена с 200 г кокаин

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...