Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Абсурден случай: Семейство от Добрич погреба чужд човек заради размяна в болницата
България Важно

Абсурден случай: Семейство от Добрич погреба чужд човек заради размяна в болницата

Снимка: bTV

„Семейство от Добрич установи по време на погребение на свой близък, че всъщност погребва друг човек. Според окръжната прокуратура размяната е станала в местната болница.72-годишинят мъж починал в болницата в Добрич на 28 март. Погребението обаче се забавило, тъй като част от близките му живеят в чужбина, съобщи bTV.

„Казахме да се замрази, като дойдат нашите хора ще го вземем“, заяви Наталия, племеница на починалия.

Починалият е мюсюлманин. Въпреки това тялото му било затворено в ковчег. Причината е, че е бил с положителен тест за COVID-19. Близките помолили ходжата да направи снимка на родственика им.

„Заровихме трупа, даже много малко остана да се свърши, и шуреят ми отиде при ходжата и му каза – нали, както се разбрахме, да ми покажеш една снимка. Показва я, съвсем друг човек е, не е нашият баща. И вика човекът – спирайте, това не е нашият баща“, разказа Маздъм Мехмед, зет на починалия.

Обадили се в болницата, а оттам им казали да върнат трупа на починалия. Наложило се да го извадят от гроба. Все още обаче не е ясно къде е техният близък.

От болницата са информирали институциите и отказват коментар до приключване на проверката. От Окръжната прокуратура казаха за bTV, че е станала размяна между двама починали, които били със сходни имена.Нарушението е административно и няма извършено престъпление.

Близките пък настояват независимо от причината за смъртта, да могат да разпознаят починалите си родственици. „Защо не дават да разпознае един човек от нас да влиза, пак с техните дрехи. Няма проблем, ами след дъжд качулка вече. След като дядо ми се изгуби, вече и те не го знаят къде е. А сега казват – като го намерим за разпознаване ще идвате“, обясни Сюлейман Мехмед, внук на починалия./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...