Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Арестуваха сина на кмета на Панагюрище след екшъна с джипа
Важно Крими Панагюрище Регион

Арестуваха сина на кмета на Панагюрище след екшъна с джипа

архив, полиция
архив, полиция

Иван Белишки – син на кмета на Панагюрище Никола Белишки, е арестуван, предава БТВ.

21-годишният мъж днес отиде на разпит в полицията, след като преди два дни помете с автомобила си паркирани коли в центъра на града и се вряза във витрина на магазин. След инцидента Иван Белишки напусна местопроизшествието.

При инцидента няма пострадали хора, а само нанесени материални щети.

Това не е първи сблъсък на младежа със закона. Преди две години той беше задържан и обвинен за търговия с културно-исторически ценности.

Днес Софийската градска прокуратура е внесла в съда обвинителния акт срещу него по това дело.

Държавното обвинение припомнят, че на 09.07.2019 г. е проведена спецакция в жилище на Иван Белишки в столицата. Той не се подчинил на разпорежданията на служителите на реда, като при задържането му им нанесъл телесни повреди.

В апартамента били намерени и иззети оръжия и боеприпас, в това число еднозаряден пистолет и револвер, м. „Колт“, представляващ движима културна ценност. Открити са още фибули, монети и автентична богослужебна книга на църковнославянски език, отпечатана през XIX век.

На адреса му в Панагюрище пък са открити вещи, представляващи движими културни ценности, както и боеприпаси и огнестрелни оръжия. От прокуратурата посочват, че обвиняемият не е подавал документи за идентификация и регистрация по надлежния ред, утвърден от Министерството на културата.

Той нямал и разрешителни за държаните от него огнестрелни оръжия и боеприпаси, съгласно Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

Още

Джип помете три коли, заби се във витрина в Панагюрище, издирват сина на кмета
Синът на кмета на Панагюрище бил в шок след екшъна с джипа

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...