Новини от Пловдив » Бизнес » Владо Кисьов: Съвременният патриотизъм е икономика, икономика и пак икономика
Бизнес Важно ИЗБОРИ 2022 Интервю Мнения Политика Регион

Владо Кисьов: Съвременният патриотизъм е икономика, икономика и пак икономика

Инж. Владимир Кисьов
Инж. Владимир Кисьов
  • Времената са трудни и хората в България трябва да залагат на успели и силни политици, за да преминем през ковид кризата, смята водачът на листата на ВМРО в 17 МИР Пловдив- област

Инж. Владимир Кисьов е водач на листата на ВМРО в Пловдив-област 17 МИР, поканен от Красимир Каракачанов като представител на гражданската квота. Той е общински съветник 4 мантада. Роден е на 25 февруари 1966 г. Семеен, с две дъщери и внучка и внук.
Завършил е Университета по хранителни технологии. В политиката влиза от бизнеса. Владимир Кисьов е строителен предприемач, има крупни инвестиции в туризма. 


Интервю на Стефан ЩЕРЕВ


– 4 мандата сте общински съветник от „Съюз за Пловдив“, защо се припознахте и се съгласихте да сте водач на листата на ВМРО?

– Много от ценностите и политиките на ВМРО се припокриват с моите виждания. Това е по отношение на доходи, на сигурност, на класическото българско семейство. Освен това се вижда, че каквото обещаха, поне на 90% го изпълниха в изминалия мандат. Обещаха да увеличат пенсиите, направиха го. Сега в програмата им, която аз припознавам като своя, са заложили още куп социални и икономически мерки, които ще завъртят колелото на пазара у нас. ВМРО предлагат вдигане на прага за задължителна регистрация по ДДС от 50 хил. на 150 хил. лв., отпадане на т. нар. данък уикенд, което ще даде нов тласък на бизнеса.

В програмата обещават ваучери за лекарства за пенсионери и хронично болни, средна пенсия от 700 лв. и средна заплата от 2500 лв. в края на мандата през 2025 г. Вдигнат ли се доходите, ще се увеличи потреблението. Това е то реална икономика. А съвременният патриотизъм, знаете, че е икономика, икономика и пак икономика.

В личен план мога да кажа, че Красимир Каракачанов върна блясъка и достойнството на българския пагон и на армията. В много разговори с мои приятели и познати от военнопромишления сектор казват, че по-подготвен военен министър не е имало в последните 30 години. Много неща ни свързват като политики, нямаме принципни различия.

– Вие сте предприемач, ако хората ви гласуват доверие, как бихте разрешили проблемите в бизнеса, за да излезем от кризата и икономиката да тръгне нагоре?

– Първо, властта трябва да започне да си говори с хората от реалния бизнес. Огромният проблем сега е липсата на диалог и тежката администрация. Липсата на диалог води до некомпетентни и неработещи решения. Бавната и тромава администрация е голям проблем за бизнеса. Парите не чакат, днес може да има пазарна ниша, утре, докато ти излезе лиценза или разрешителното, тази пазарна ниша може да се затвори. Затова трябват бързи и компетентни решения, за да не зависи бизнеса ти от някаква бележка, залежала на бюрото на безхаберен чиновник.

– Когато започнахте с вашия бизнес, търсили ли сте подкрепа от политици и обръщали ли са ви внимание?

– Никога през живота си не съм търсил такава подкрепа. Навремето, когато започнах да правя бизнес, през 90-те години, бях млад и наивен и смятах, че предприемачите се занимават с предприемачество, а политиците с политика. Когато поизраснахме видяхме, че нещата не са точно така. Все още е много силно влиянието на политическата класа върху бизнеса, което не е много добре. Аз съм радетел на свободния пазар, на състезанието между хора и идеи и смятам, че това води до прогрес.

– Много депутати забравят за хората от своя избирателен район като отидат в София. Вас хората ще ви виждат ли в Пловдив и региона, ако бъдете избран за народен представител?

– Аз не съм от хората, които много говорят, аз предпочитам да действам и да показвам резултати. Ненапразно Господ ни е дал две уши, две ръце и една уста. По- малко да говорим, повече да слушаме и повече да работим. В Общинския съвет в Пловдив знаят, че аз съм диалогичен. Винаги търся баланс, така че всички страни да излязат достойно и гордо от ситуацията и винаги на първо място поставям обществения интерес. Винаги мисля на първо място за града си, за района си и умея да докарвам нещата докрай. Политиците много обичат да говорят, но малко от тях умеят даден процес да го финализират и да се видят реалните резултати. Това, което искат хората са резултати, при това бързи и качествени резултати.

– В условията на пандемия как провеждахте с ВМРО своята кампания, не можете да организирате големи събития и да се срещате с много хора?

– Спазваме всички мерки, правим кампанията от врата на врата, срещи с един, двама, трима души. Хората искат надежда, за да могат да мечтаят. Те искат да се гордеят с техните политици. Ние трябва да чуваме хората и после като влезем в парламента да изпълняваме. Сега всички вървят и обещават големи заплати, инфраструктури, бензиностанции във всяко село и какво ли не, на страшни чудеса съм се наслушал. Тези дни слушах икономическите експерти на три партии как спорят. Те не се чуват един друг. Това се набива на очи. А хората искат човещина. Когато поемеш ангажимент, да го изпълниш.

– Какво бихте казали на хората, защо да гласуват за Вас и ВМРО?

– Да гласуват за ВМРО с бюлетина №1, защото това е партия, която се е доказала, тя е марка в българската политика по отношение на родолюбието и патриотизма. Поеме ли ангажименти, винаги ги изпълнява. Времената са трудни и хората в България трябва да залагат на успели и силни политици, за да преминем през ковид кризата.

Аз съм такъв, аз съм силен, аз съм отговорен, затова гласувайте за ВМРО с бюлетина № 1.

– Преди дни обявихте, че джендър идеологията е опасна за българското семейство. Не сте ли краен?

– Не, по тази тема трябва да се говори много и без притеснения. Трябва да пазим българското семейство, защото то е в основата на нашето общество. Но какво се случва сега? Либералите се опитват да размиват устоите на семейството. За мен само родолюбието може да спаси хората. Любовта към семейството е най-висшата човешка добродетел.

Аз съм от старата школа и съм възпитаван в любов към Бог и Родина. Възпитан съм в уважение към семейството, което е в центъра на всяко съвременно общество

Ние трябва да възпитаваме у младите уважение към родителите и възрастните хора. Спомням си времето, когато като деца сме пътували в автобуса, винаги сме ставали и отстъпвали място на възрастните. Наблюдаваме, че днес ценностната система у младите се променя и то не само в България. Нашата мисия е да съхраним родолюбието и да го предадем като ценност на поколенията. Защото народ, който не помни миналото, се превръща в дърво без корен. Аз и моята съпруга сме възпитали нашите дъщери в това отношение. Двете са учили в чужбина, но ѝ двете се върнаха в България и живеят и работят в родината си. В нашето семейство никога не сме мислили за живот в чужбина, защото корените ни са тук.
ВМРО се бори срещу начина, по който се пропагандира джендър идеологията, а не срещу самата идеология. В момента гледам разни НПО-та се опитват да ни налагат и да вменяват на българското общество тези нови „ценности“. Не мисля, че трябва да отстъпим. За нас, хората, които вярват в Бог, това е и въпрос на морал. Българското общество е консервативно. Може би такъв диалог ще дойде след 30-40 години, но в момента обществото не е готово за такъв разговор и това би довело до повече проблеми, отколкото за решаване на даден въпрос като виждане. Всяко нещо с времето си.

Владимир Кисьов
Владимир Кисьов

ВМРО е с номер 1 в интегралната бюлетина!

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...