Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Кметът на „Марица“: Продължаваме да привличаме най-много инвеститори
Важно Марица Регион

Кметът на „Марица“: Продължаваме да привличаме най-много инвеститори

Кметът на "Марица" Димитър Иванов благодари на бизнесмена Здравко Линкин, че е избрал общината за инвестиции

ПловдивПрес

Преди 24 години е поставено началото на Индустриална зона в община „Марица“.  „Агри България“  е едно от първите предприятия. След 24 години благодаря на г-н Линкин, че избра отново община „Марица“ да инвестира и разширява своето производство. Продължаваме да привличаме най-много инвеститори. Това заяви кметът на община „Марица“ Димитър Иванов по време на първата копка на първа копка на високотехнологичен завод за алуминиеви профили за прозоречни решения и фасади за близо 40 милиона лева, който ще бъде построен в Индустриална зона „Марица“, част от Тракия икономическа зона. На събитието присъстваха икономическият министър Лъчезар Борисов, Здравко Линкин- председател на Съвета на директорите „Интерлинк Груп“ АД, областният управител Дани Каназирева, кметът на Пловдив Здравко Димитров, бившият градоначалник Иван Тотев, инж. Пламен Панчев – създател и изпълнителен директор на „Тракия икономическа зона“.

„Партньорството между държава в лицето на правителството, община и областната администрация дава своите плодове. Когато вървим ръка за ръка, по-лесно се случват нещата. Очакваме от държавата помощ, за да можем да свържем пътя до Околовръстното. Това ще е един приоритет за жителите на Радиново и Костиево. Големият трафик за индустията в този регион минава през нашите населени места. Очакваме г-н министър, още помощ от вас“, обърна се Димитър Иванов към министъра на икономиката Лъчезар Борисов.

Кметът на община „Марица“ пожела скоро да бъде прерязана лентата на новия завод. Димитър Иванов подчерта, че най-много инвеститори клас А има в община „Марица“.

Министър Борисов връчи на бизнесмена Здравко Линкин сертификат за инвеститор клас А./ПловдивПрес

Още новини по темата

Министър Борисов: Наляхме половин милиард в индустриалните зони край Пловдив

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...