Quantcast
Новини Пловдив » България » Министър Вълчев със заповед за онлайн обучение на 1 и 2 април
България Важно Образование

Министър Вълчев със заповед за онлайн обучение на 1 и 2 април

Красимир Вълчев
Красимир Вълчев

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев издаде днес заповед за онлайн обучението до пролетната ваканция на учениците. За децата от предучилищното образование и за учениците от 1. до 11. клас заповедта е за 1 и 2 април. За учениците от 12. клас срокът на заповедта е от 5 до 7 април, включително.

Заповедта се издава поради необходимостта от предприемане на мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19 с цел осигуряване на живота и здравето на учениците, на педагогическите специалисти и на другите служители в училищата.

За децата, записани за предучилищно образование в детските градини и в училищата в цялата страна, в периода от 1 април до 2 април, включително, педагогическото взаимодействие да се осъществява, доколкото и ако е възможно, от разстояние в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии и с участието на родителите. Продължителността на педагогическото взаимодействие с децата да се определя от педагогическите специалисти в съответствие с възрастта на децата, но не може да надвишава 30 минути дневно“, се казва в заповедта.

В нея се съобщава, че „за учениците от 1. до 12. клас във всички училища и в центровете за подкрепа за личностно развитие на територията на България, в периода от 1 април до 2 април, включително, да се организира обучение от разстояние в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии“.

За учениците от 12. клас във всички училища и в центровете за подкрепа за личностно развитие на територията на България, в периода от 5 април до 7 април, включително, да се организира обучение от разстояние в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии“, пише още в документа.

Пролетната ваканция за учениците от 1. до 11. клас започва от 3 април и ще продължи до 11 април, включително. За учениците от 12. клас пролетната ваканция е от 8 до 11 април, включително./ПловдивПрес

Още новини по темата

Учениците от община „Марица“ във ваканция от 1 април, кметът подписа заповед

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...