Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Очаква се 60-70% от децата да се върнат в градините в Пловдив
Градът Образование Пловдив

Очаква се 60-70% от децата да се върнат в градините в Пловдив

Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

След разхлабването на протироепидемичните мерки от 1 април се очаква около 60-70% от децата да тръгнат на ясли и детски градини. Всички детски заведения в Пловдив ще бъдат отворени, освен тези, които са в ремонт. Това каза пред Радио Пловдив заместник-кметът по образование Стефан Стоянов.

Както вече стана ясно със заповед на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов от понеделник, 5 април, детските градини и яслите да възобновят работата си.  Учениците от 1. до 12 клас се връщат в училище след края на пролетната ваканция от 12 април. Графикът ще бъде оповестен в рамките на следващата седмица.

През по-голямата част от пандемията детските градини и яслите в Пловдив са работили, големи огнища на зараза от коронавирус не е имало, тъй като контролът е завишен. По този повод смятам за разумно решението детските заведения да бъдат отворени, обясни Стефан Стоянов.

„На този етап няма да има някакви допълнителни противоепидемични мерки. Във всяко детско заведение държим високо ниво на хигиена, има добър режим при постъпването в сградите. Самите родители станаха по-отговорни и следят внимателно здравословното състояние на децата си, каза Стоянов.

Не малка част от персонала в яслите и детските градини вече са преболедували или ваксинирани. Според последните данни над 70% от служителите имат антитела. Ваксинацията за останалите, които искат да получат ваксина продължава.

„Към настоящия момент нямаме сериозни проблеми с липсата на кадрите в детските заведения поради заболели лица“, допълни още заместник-кметът./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...