Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Петър Москов в Пловдив: Без лустрация и декомунизация, борбата с корупцията е фалшива
Важно ИЗБОРИ 2021 Политика

Петър Москов в Пловдив: Без лустрация и декомунизация, борбата с корупцията е фалшива

Лидерът на КОД Петър Москов представи пред пловдивчани решенията, които консерваторите предлагат за реална борба с корупцията
Лидерът на КОД Петър Москов представи пред пловдивчани решенията, които консерваторите предлагат за реална борба с корупцията

Лидерът на КОД Петър Москов представи пред пловдивчани решенията, които консерваторите предлагат за реална борба с корупцията. Според него, силната държавност е най-ефективната бариера срещу корупцията и мафията. Където няма държава, всичко е мафия, заяви той и даде за пример разградената българска държава днес – тя не може нито да наложи спазването на законите, нито да защити гражданите си и тяхната собственост и семейства, нито да въздаде справедливост. Единствено силната държава гарантира сигурност и спокойствие на своите граждани.

Според Москов, неграмотният вот е в основата на политическата корупция.Затова КОД настояват за въвеждане на задължително основно образоване, забрана за гласуване на неграмотни и спиране достъпа им до социални помощи. Според консерваторите, платеният вот на неграмотните обезсмисля вота на честния и образован гражданин, и ражда неграмотно и корумпирано управление.

Според Москов, в България политиците използват социалната система, за да си купуват изборите. Вместо да насочват обществените средства към нуждаещите се, те ги раздават като помощи на неграмотни и нежелаещи да работят малцинства. Тази злоупотреба лишава истински нуждаещите се от достатъчна грижа и отглежда цели поколения от неграмотни безработни, които разчитат единствено на помощи от държавата и някой да купи гласа им на избори. КОД са категорични, че ще спрат това. Парите на данъкоплатците ще отиват за изграждане на инфраструктура, която да гарантира достъп на хората с увреждания, качествено образование на децата, модерно здравеопазване и грижа за възрастните.

Ако искаме да се преборим с корупцията трябва да проведем пълна декомунизация и лустрация, обяви Москов. Икономиките на държавите, които извършиха лустрацията преди 20 години, вече догонват най-развитите европейски страни, а гражданите им стават все по-богати, допълни той. В същото време, обърна внимание Москов, в България комунистическата номенклатура и апаратът на ДС и техните наследници продължават да източват парите от данъците ни, а подставени хора в държавната администрация и съдебната власт им осигуряват безнаказаност. Затова КОД настоява за десетгодишна забрана за достъп на тези хора и приближените им фирми до големи обществени поръчки, забрана да управляват и притежават медии, и забрана да заемат магистратски и висши постове в съдебната власт за срок от 10 години.

КОД ще оттегли държавата от икономиката и ще приеме Закон за единните държавни изисквания и контрол, заяви Москов. Това ще премахне рекета върху дребния и средния бизнес. Събирането на всички изисквания към бизнеса на едно място, контролирани от една институция, ще спре
чиновническия произвол и ще осигури перспектива и сигурност на предприемачите, поясни лидерът на консерваторите.

Освен това в КОД са решени да спрат прехвърлянето на задължения на държавата към неправителствени организации, каквато е действителността в момента. Според Москов, тази практика води до неконтролирано източване на огромни бюджетни средства, до разграждане на държавността и унищожаване на традиционните семейни и християнски ценности. Държавата, трябва да носи отговорност за качеството на образованието, за съдържанието на учебния материал и изграждането на моралната и ценностна система на българските деца, твърдят от КОД.

В заключение лидерът на КОД обърна внимание на изключителната важност на принадлежността на България към ЕС и НАТО за борбата с корупцията. Според него, ефективната принадлежност на България към ЕС и евроатлантическата общност са едни от най-важните гаранти в борбата срещу корупцията и мафията и изграждането на силна държавност с грижа за всеки българин.

Отсъствието на всички тези политики обрича обществото ни на корупция и бедност. Всеки, който обещава битка с мафията и корупцията, а избягва прилагането на декомунизацията, на премахването на неграмотността и оттеглянето на държавата от бизнеса, лъже избирателите и рисува фалшива битка с корупцията. Без силна държава никой не може да спре корупцията и достъпа на разбойниците до парите на данъкоплатеца, завърши Москов.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...