Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Ремонтираха най-дългата улица в Браниполе, кметът на „Родопи“ преряза лентата
Важно Регион Родопи

Ремонтираха най-дългата улица в Браниполе, кметът на „Родопи“ преряза лентата

Ремонтът на улицата беше едно от предизборните обещания на коалиция БСП –АБВ, каза Павел Михайлов

Кметът на Община „Родопи” Павел Михайлов, заедно със своите заместници Владимир Маринов и Неази Таир официално откриха реконструираната улица „Хан Аспарух” в село Браниполе. Да прережат лентата на новата придобивка дойдоха и кметът на селото Даниела Стоилова, председателят на ОбС „Родопи” Георги Цанков, общинските съветници Кера Тошева и Николай Гачев.

На церемонията присъстваха и много доволни жители, които след дълги години чакане, отново се движат по асфалт и обновени тротари. Преди ремонта състоянието на улицата беше изключително лошо , настилка почти липсваше, улицата беше с големи дупки и прашна.

Ремонтираната улица

„Сега вече ул.„Хан Аспарух” наистина прилича на улица – асфалтирана, с подменена водопроводна мрежа и нови тротоари , което подобрява качеството на живот на хората от района. Ремонтът на улицата беше едно от предизборните обещания на коалиция БСП –АБВ и още през есента на миналата година ние успяхме да го реализираме. Надявам се така да продължим да работим до края на мандата, с амбиция да променим визията на „Родопи”, каза кметът Павел Михайлов.

Ул.„Хан Аспарух” е най-дългата улица в село Браниполе – близо 600 метра, а за реновирането й са отделени малко над 315 хиляди лева от бюджета на община „Родопи”.

„ Ръководството на община „Родопи” ще продължи да полага грижи за развитието на селото”, обеща кметът Павел Михайлов. Ремонт ще бъде направен и на улица „Шипка” в селото, която също е в много лошо състояние. За 48 хиляди лева ще бъде изцяло подменено уличното осветление , в бюджета за тази година са заложени средства и за проектиране и строителство на второстепенна канализационна мрежа по улиците „Персенк“, „Хан Крум“ и ул.“Охрид“ .

Тази година ще започне и първият етап по изграждането на новата детска градина в село Браниполе. Инвестицията е за 4, 6 милиона лева, отпуснати от държавния бюджет. Още 270 хиляди лева са осигурени от общината за преструктуриране на временна сграда, в която да бъдат преместени децата, докато трае строежът.

„Проектът за изграждане на детската градина в Браниполе е един от приоритетите, които заложихме в програмата си за управление като коалиция БСП –АБВ. Положихме доста усилия, за да спечелим този мащабен проект за общината и се надявам това да бъде оценено от хората”, коментира и заместник-кметът Владимир Маринов.

Кметът на Браниполе Даниела Стоилова благодари на ръководството на община „Родопи“, че вратите на кметството са широко отворени за всички граждани и за техните проблеми./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...