Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Стоянка Мавродиева: 30 хил. лева и апартамент за трето дете! Пишем Закон за многодетното семейство
Важно ИЗБОРИ 2021 Мнения Политика Регион

Стоянка Мавродиева: 30 хил. лева и апартамент за трето дете! Пишем Закон за многодетното семейство

Наложително е следващият парламент да гласува Закон за многодетното семейство, който да насърчава раждаемостта, да насърчава образованите и работещите майки да раждат. Само така ще можем да преодолеем демографската криза, да обърнем резултата и населението на нашата родина България да спре да намалява. Родината ни да стане по-добро място за живот и децата ни да остават да живеят и да се развиват тук. Проект за такъв закон ще е първата ми задача, когато вляза в парламента, заяви пред колектива на пловдивското машиностроително предприятие „Томика Метал“ Стоянка Мавродиева, кандидат за народен представител от листата на патриотичната коалиция ВОЛЯ/НФСБ с №24 в бюлетината и преференция 113 и в града 16 МИР, и в Пловдив-Област, 17 МИР.
Ще се боря всяка българска майка да получава помощи, а не само нискообразованите от малцинствените групи. Ще се боря родителите да получават солидна помощ при всяко раждане на дете, като помощта ще расте от 10 за първо, до 30 хил. лева за трето дете, плюс апартамент от държавата за семейството, обясни Мавродиева, която е майка на 4 деца, юрист и има успешен бизнес.

Ето какво каза още Стоянка Мавродиева, с което обра овациите на колектива:

Стоянка Мавродиева, ВОЛЯ-НФСБ
Стоянка Мавродиева, ВОЛЯ-НФСБ

Не съм политик, но това, което ме мотивира да се включа в политиката е, че искам да работя за бългрското семейство, за българските майки и деца. Като работеща майка, която е с доход над минималния, аз не получавам детски надбавки. В моето положение са хиляди семейства, а това не е справедливо.
Минималният доход на член от семейството е 410 лева и ако двамат ародители работят, те не получават надбавки за децата си, а в същото време си плащат осигуровките и данъците.
Освен това размерът на тези надбавки е обидно нисък – 40 лева на дете за месец. Знаем, че всички деца искат да спортуват, да ходят на уроци, на танци, на кръжоци. Тези 40 лева не стигат доникъде. Разходите за едно дете са огромни, а многоденти семейства като моето имат още по-големи разходи. Искам да стана народен представител, за да променя отношението на обществото към многодетните семейства. Законът за семейството ще насърчи раждаемостта с реални пари.

Предвиждаме 10 хил. лева за първо дете, но задължително майката трябва да има поне средно образование.

От тези пари 5 хил. лева ще се изплащат ведната, а останалите 5 ще се изплащат на равни месечни вноски през следващите две години. За второ дете помощта да е 20 хил. лева, от които 10 веднага, а останалите 10 на равни месечни вноски за две години всеки месец, за трето 30 хил. лева, и ако семейството няма постоянен дом – апартамент, в който семейството живее под наем, а когато децата навършат 18 години, държавата го прехвърля на семейството. 

Много хора ми казват „Браво!“, като разберат, че съм майка на 4 деца. Аз не се възприемам като майка героиня, а си обичам децата, семейството. Но всички знаем колко трудно се отглеждат деца в България. Системата насърчава нискообразованите майки от малцинствените групи. А майки, които работят, всъщност остават без защита от държавата.
В незавидно положение са бременните жени, майките на малките деца, които изпитват огромно затруднение. Колкото е по-малко детето, то по-често се разболява, майката е ангажирана постоянно и е много трудно да си намери работа.
Негласно правило е, че работодателите не искат да наемат майки с малки деца.
Всъщност г-н Милко Цветков (собственик на Томика Метал) е един от малкото работодатели, които насърчават многодетните семейства и раждаемостта в България. За което много майки му се възхищават.
Аз съм юрист, работила съм дълги години като адвокат на свободна практика и искам да насоча цялата си енергия за насърчаване на раждаемостта сред образованите майки. Също така ще се боря детски надбавки да получават всички български майки, независимо от доходите на родителите.
Искам да се осигури ефективна защита за бременните жени, за да я има България и в утрешния ден.
Аз се явявам в листата на патриотичната коалиция ВОЛЯ/НФСБ с №24 в бюлетината и преференция 113 и в града 16 МИР, и в Пловдив-Област, 17 МИР.
Искаме и ще работим за промяна на днешната социална система. Искаме по-високи надбавки, искаме всички да ги получават, искаме при раждане на дете родителите да получават по-голяма помощ от държавата.
Ако майка на 4 деца давам дума, че ще се боря за създаване на Закон за многодетното семейство, за да има реална подкрепа за нашите деца.
Затова се обръщам към вас. Гласувайте! Първо, гласувайте машинно, защото така вашият глас няма да бъде скрит или изкривен.
Гласувайте с №24 и преференция 113, гласувайте за мен. Аз ще бъда вашият глас в парламента, аз ще бъда реалната, истинктата подкрепа за българските семейства./ПловдивПрес

 

Купуването и продаването на гласове са престъпления

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...