Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Франция въвежда нов локдаун за месец
COVID-19 Важно Свят

Франция въвежда нов локдаун за месец

Еманюел Макрон
Еманюел Макрон

Франция въвежда нов локдаун за месец в страната. Остава отворена възможността за удължаване на мерките. Властите въвеждат от събота до 2 май мерки като вечерен час в по-голямата част от страната. Гражданите ще трябва да са по домовете си от 19 часа нататък.  Ще бъде засилен контролът и санкциите за нарушаване на карантинния режим.

Също така заниманията в училищата, колежите и университетите ще бъдат дистанционни, като се очаква връщането към присъственото обучение да стане на 3 май.  Магазини ще затворят за месец.

„Ще загубим контрола, ако не предприемем мерки сега“, каза в телевизионно обръщение към нацията президентът на Франция Еманюел Макрон.

„Правилата, които преди това бяха въведени в 19 департамента на страната, ще бъдат разширени на цялата територия на Франция от събота вечерта. Ще загубим контрола, ако не действаме сега. Но светлина в тунела се вижда“, каза още той.

Френският президент отчете тежката здравна ситуация в страната – не само като процент заразени, но и натиска върху болниците.  Макрон обясни колко е важна ваксинацията, особено за по-тежко засегнати групи от населението, като по-възрастните хора или хронично болните.

Длъжни сме всички да участваме в борбата с вируса, да бъдем мобилизирани дружно за децата и близките ни, настоя Макрон, като изрази надежда, че с общи усилия ще се справят.

Той предупреди, че вариантът на коронавируса, открит първоначално във Великобритания, вече напълно циркулира в цяла Франция./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...